Femeile sunt mai pricepute decât bărbaţii la tehnică

Femeile sunt mai pricepute decât bărbaţii la tehnică

Femeile sunt cucerite rapid de electronicele abia apărute

Treburile casnice ce implică reglarea unui televizor nou sau a altui aparat electrocasnic erau până nu demult apanajul bărbaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contrar stereotipului, femeile nu mai cer ajutorul partenerilor pentru a schimba sau a seta funcţiile unui aparat electronic, ci dimpotrivă.

Soţiile şi prietenele, „expertele" casei

Potrivit unei cercetări comandate de retailerul de electrotehnice Comet din Marea Britanie, 48% din femei se simt mai pricepute în folosirea aparatelor electronice şi electrocasnice decât partenerii lor, care se cred mai iscusiţi decât ele în proporţie de 47%.  Mai mult, 85% din bărbaţii britanici consideră că nu mai sunt cei mai competenţi membri din familie în rezolvarea „misterelor" tehnologiei.

Dintre aceştia, 13% mărturisesc că apelează la soţii sau la prietene pentru a desluşi instrucţiunile sau setările computerelor, DVD-urilor, televizoarelor tot mai sofisticate sau ale altor dispozitive prezente într-o casă. Asta în timp ce 90% din respondente au afirmat că se simt în largul lor atunci când folosesc gadgeturile din casă. „Se pare că bărbaţii nu mai sunt singurii experţi în IT din casă. Femeile au căpătat rapid cunoştinţe bogate în acest domeniu şi acum se bucură de avantajele pe care le oferă gadgeturile", explică Bill Moir, directorul de marketing al companiei Comet. 

Totuşi, 56% din bărbaţi au declarat că se bazează zilnic pe aparatura tehnologică, în timp ce doar jumătate din respondente au admis că depind de ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările