Expunerea la soare în timpul sarcinii, permisă sau nu?

Expunerea la soare în timpul sarcinii, permisă sau nu?

Expunerea la soare în sarcină - permisă sau nu? Soarele poate fi benefic pentru femeile însărcinate, graţie aportului ridicat de vitamina D pe care acesta îl aduce în organism. Există însă câteva reguli ce trebuie respectate pentru ca expunerea la soare pe timpul sarcinii să îţi aducă numai beneficii.

Potrivit experţilor de la Harvard, o expunere la soare între 10 şi 15 minute, de câteva ori pe săptămâna, fără a utiliza protecţie solară, este suficientă pentru asimilarea cantităţii necesare de vitamina D pentru o săptămâna. Citeşte AICI mai mult despre importanţa vitaminei D în organism.
 
În sarcină însă, lucrurile stau puţin diferit. Deşi nu este interzis să stai la soare atunci când eşti însărcinată, există câteva reguli pe care trebuie să le respecţi pentru a nu pune în pericol sănătatea bebeluşului.
 
Aşadar, femeia gravidă poate sta la plajă, dar cu măsură şi respectând anumite intervale orare. Expunerea la soare se poate face dimineaţă şi după-amiază, nu în mijlocul zilei, timp de 10-15 minute pe zi, potrivit medicului dermatolog Oana Spânu. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: