Experimentul înfricoșător al lui Charles Darwin, pus din nou în practică

Experimentul înfricoșător al lui Charles Darwin, pus din nou în practică

Experimentul lui Charles Darwin

Charles Darwin a realizat, în 1868, un experiment înfricoșător. El a electrocutat un bărbat cu ajutorul unui dispozitiv plasat pe fața acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Charles Darwin obișnuia să-și speria prietenii, în numele științei. De aceea, când veneau la el în vizită le arăta imaginile cu bărbatul electrocutat.

Aceştia trebuiau să spună ce emoţie trădează faţa bărbatului electrocutat: fericire, furie, spaimă, tristeţe. În felul acesta, Darwin voia să afle care sunt toate emoţiile primordiale existente şi cum diferă acestea de la om la animal. Rezultatul a fost cartea scrisă de cercetător pe această temă: "Expresia emoțiilor la om și animale".

Wired.com scrie că rezultatele prezentate acolo nu sunt foarte relevante, deoarece Darwin a avut un număr foarte mic de subiecţi pe care i-a testat, mai exact, 24.

Fotografiile selectate de Darwin făceau parte dintr-o colecție originala de 73, realizată de fiziologul francez, Benjamin Amand Duchenne.

Acum, studenţii de la Universitatea Cambridge, pe care Darwin a absolvit-o, au reluat studiul. Ei au arătat fotografiile din 1868 unui număr de 18.000 de voluntari, care, la fel ca prietenii lui Darwin, au fost puşi să spună ce emoţii trădează fața bărbatului electrocutat.

Click pe imagini pentru fotogalerie

Rezultatele sunt surprinzătoare: dacă majoritatea subiecţilor lui Darwin au spus că bărbatul electrocutat dă dovadă de tărie, de curaj în prezent cei mai mulţi dintre cei 18.000 de respondenţi au spus că omul pare pur şi simplu „plictisit".

Concluzia cercetătorilor de la Universitatea Cambridge este că emoţiile nu variază numai de la om la animal sau de la o cultură la alta, ci şi din punct de vedere istoric.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările