„Este dizgraţios să mănânci în faţa soţului“. Poveştile femeilor care nu stau niciodată la masă cu bărbaţii

„Este dizgraţios
să mănânci în faţa soţului“. Poveştile femeilor care nu stau niciodată la masă
cu bărbaţii

Ali Ogilvie este atentă la calorii î prezenţa soţului, dar nu se abţine de la nimic dacă este singură acasă FOTO: Daily Mail

Îţi pierzi din feminitate dacă mănânci cu mâna când stai cu soţul la masă şi te vei face de râs dacă-i arăţi că eşti gurmandă, cred femeile care preferă mănânce singure în bucătărie, ferite de privirile celorlalţi. Complexate de greutate sau obsedate de feminitate, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos aleg să nu stea la masă cu soţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmi doresc ca soţul meu să mă găsească atrăgătoare şi să mănânc în faţa lui este ultimul lucru pe care trebuie să-l vadă“, crede cu tărie Abi Steel, o femeie de 32 de ani din Newbury, Marea Britanie.

În viaţa de zi cu zi, este consultant educaţional şi are o carieră de succes. Acasă, este o gospodină desăvârşită şi are grijă de cei patru copii, dar există un lucru pe care refuză să-l facă: nu mănâncă aproape niciodată împreună cu soţul ei, Tristan. „Este atât de dizgraţios să mănânc în faţa lui“, crede femeia

Singurele mese pe care le ia alături de familie sunt cele din weekend, dar atunci are grijă să mănânce porţii mici şi doar preparate sănătoase. „Astfel, arăt în continuare elegant şi demonstrez că sunt capabilă să mă abţin“, se justifică britanica, citată de publicaţia „Daily Mail“. Totuşi, femeia nu-şi refuză plăcerile culinare când rămâne singură în bucătărie.

Fiica unui poliţist şi a unei profesoare, Abi spune că de mică a asociat imaginea afişată de o persoană cu modul în care aceasta mănâncă. „Mâncatul cerealelor este o problemă. Zgomotul este pur şi simplu insuportabil. Mâncatul porumbului este şi mai rău – să mănânci cu mâinile te face atât de dizgraţioasă“, spune Abi, care stă la masă alături de soţul ei doar pentru a vorbi.

Lecţie de feminitate

Femeia a fost la fel de disciplinată în privinţa mâncării de când l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ. La prima întâlnire, ea şi-a comandat un preparat din pui, cu puţine calorii, şi o salată, iar din desert abia dacă a gustat. „Am comandat o panna cotta şi am mâncat doar două guri din desert, iar apoi i-am spus că, deşi era delicios, nu mai puteam mânca. Pentru mine, asta reprezintă feminitatea“, spune Abi, care, în schimb, se bucură foarte mult când Tristan mănâncă pe săturate.

Abi Steel se teme că-şi va pierde din feminitate dacă stă cu soţul la masă FOTO: Daily Mail

Soţul femeii îi încurajează comportamentul şi îi apreciază efortul. „Lucrul acesta arată că-i pasă cum se comportă în faţa mea. Multor femei nu le pasă. Mi s-ar părea dizgraţios să o văd pe Abi mâncând porţii uriaşe sau consumând preparate nesănătoase“, spune Tristan.

Abi nu este singura femeie care se fereşte să stea la masă alături de soţul ei. „Suntem condiţionaţi social să avem o părere negativă despre propriul corp, chiar şi atunci când suntem supli, iar lucrul acesta ne determină să fim mai vigilenţi în privinţa alimentelor pe care le consumăm în prezenţa celorlalţi. Mulţi dintre noi comunicăm informaţii despre noi înşine prin intermediul alimentelor: când comandăm o salată sau când refuzăm o ciocolată, de exemplu, avem tendinţa să credem că cei din jur vor fi impresionaţi de puterea noastră de stăpânire. Ne temem să nu fim judecaţi şi ca nu cumva alegerile noastre să se reflecte nu doar asupra siluetei, ci şi asupra personalităţii“, spune Dr. Jessamy Hibberd, psiholog clinician şi autorul unor cărţi de nutriţie.

Melanie Carson evită şi ea să mănânce alături de soţul ei, Matthew (43 de ani), dar motivul ei este legat de siluetă. De când l-a cunoscut, în urmă cu aproape 5 ani, Melanie a luat în greutate aproape 13 kilograme, iar acum îi este ruşine să stea la aceeaşi masă cu soţul ei. „Am mâncat de foarte puţine ori împreună de câdn ne-am căsătorit, în urmă cu trei ani. Weekendul trecut, am mers împreună la restaurantul nostru preferat şi, în timp ce el a mâncat trei feluri, singurul lucru de care m-am atins a fost un aperitiv cu dovlecei. Nu pentru că sunt la dietă, ci pentru că nu vreau să-i arăt că-mi place să mănânc“, spune femeia, care locuieşte în Londra.

În cazul ei, totul a început înaintea nunţii, când viitorul soţ i-a spus, în timp ce ea avea în faţă o farfurie mare cu mâncare, că şi-a făcut abonament la sala de fitness pentru a fi în formă la marele eveniment. „Atunci m-am uitat dezgustată la mâncare. Cum am putut mânca aşa în faţa bărbatului cu care urma să mă căsătoresc, în condiţiile în care hainele deja plesneau pe mine?“, se întreabă acum femeia.

Spre deosebire de Tristan, soţul lui Melanie mărturiseşte că se simte prost când ea se ascunde în bucătărie ca să mănânce. „Mi-e dor să o văd fericită şi relaxată la masă. Nu am făcut nicio remarcă în legătură cu greutatea ei sau cu ceea ce mănâncă. Pentru mine, ea este în continuare femeia frumoasă cu care m-am însurat“, spune Matthew.

Ali Ogilvie (35 de ani) nu a ajuns încă la stadiul în care să evite mesele cu soţul ei, dar aprobă decizia lui Melanie. La restaurant, mănâncă doar pui slab şi alege cea mai mică bucată de pâine din coş, iar pe celelalte i le dă lui Stu. Când bărbatul lucrează, ea profită de ocazie pentru a mânca ce-i place. Tot greutatea este motivul pentru care se abţine de la mâncare în faţa soţului, care are un corp atletic şi participă la maratoane. „În ultimii ani, am încercat să-mi pun porţii care să pară feminine în comparaţie cu ale lui Stu, pentru a nu părea lacomă“, mărturiseşte ea.

Când soţul lucrează, Ali profită de ocazie pentru a mânca pe săturate  FOTO: Daily Mail

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: