Epoca CV-urilor a apus: MeVie va fi din ce în ce mai solicitat de angajatori

Epoca CV-urilor a apus: MeVie va fi din ce în ce mai solicitat de angajatori

Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată FOTO Shutterstock

Un CV adaptat secolului 21, care să ofere de la bun început mai mult decât o serie de informaţii seci despre un potenţial angajat, asta îşi doresc angajatorii şi recruiterii, iar soluţia se numeşte MeVie, în opinia specialiştilor în Resurse Umane.

Ştiri pe aceeaşi temă

CV-ul video sau MeVie-ul este noua găselniţă în domeniul recrutării de personal, o variantă care îi entuziasmează pe experţii în Resurse Umane, din moment ce 83% din angajatori se declară dezamăgiţi de eficienţa prezentărilor scrise şi a scrisorilor de intenţie clasice, considerând că acestea nu pot să ofere prea multe indicii despre o persoană, în aşa fel încât aceasta să se evidenţieze din noianul de CV-uri primite. 

Cu toate că CV-ul scris va rămâne obligatoriu (pentru că modul în care acesta este redactat şi eventualele greşeli gramaticale oferă alt gen de semnale), însoţirea lui de un MeVie, scurtă prezentare video a candidatului, ar putea deveni de la sine înţeleasă în câţiva ani.

Companii internaţionale, cum este Marks&Spencer, au început să solicite MeVie-uri, alături de CV, în dorinţa de a-şi face o idee despre personalitatea candidaţilor, înainte de a-i alege pe cei potriviţi pentru următoarea etapă. Fie că MeVie-ul este trimis pe un stick de memorie, încărcat pe internet sau accesat pe site-uri specializate în recrutare de personal, cert este că CV-ul video va deveni din ce în ce mai popular în 2014.    

Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată. Vestea MeVie-urilor s-a răspândit rapid şi recruiterii au realizat că această variantă îmbunătăţită a CV-ului serveşte mult mai bine scopului angajatorului, dar şi celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.  

În calitate de angajator este dificil să faci diferenţa între mai mulţi aplicanţi pentru aceeaşi poziţie, doar pe baza unui simplu CV. Sunt de părere că MeVie-ul permite să-ţi faci o idee mult mai corectă despre persoana care se află dincolo de CV. Consider că MeVie-ul va transforma, în viitorul apropiat, procesul de recrutare a candidaţilor, a declarat directorul executiv al grupului Marks&Spencer, John Dixon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările