„Elle” spune „Da!” căsătoriilor gay

„Elle” spune „Da!” căsătoriilor gay

Coperta publicaţiei franceze „Elle” sprijină demersul comunităţii gay din Franţa

Ediţia franceză a publicaţiei de modă s-a declarat susţinătoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex prin lansarea celui mai recent număr, „Marriage for all (Căsătorie pentru toţi)”.

Coperta revistei înfăţişează două fotomodele îmbrăcate în alb, care se ţin în braţe. Valérie Toranian, directorul editorial al revistei, a explicat strategia conducerii, menţionând că „dezbaterea nu este neapărat între conservatori şi modernişti, cât între dreapta şi stânga”, citează blogul The Cut.

În ultimele luni, egalitatea dreptului de căsătorie a fost un subiect atacat din toate părţile, în special în Franţa. Deşi naţia este tolerantă, în general, faţă de membrii comunităţii gay, mii de protestatari au ocupat străzile Parisului după ce preşedintele Franţei, Francois Hollande, a promis drept de căsătorie persoanelor de acelaşi sex.

Fosta prima doamnă, Carla Bruni, a declarat pentru ediţia din decembrie a revistei „Vogue” că nu este de acord în această privinţă cu soţul său, conservatorul Nicolas Sarkozy, şi că se declară în favoarea egalităţii.
„Sunt în favoarea lor pentru că am mulţi prieteni – şi femei, şi bărbaţi – care se află în această situaţie şi nu văd nimic instabil sau pervers în familiile cu părinţi homosexuali”, a spus Bruni pentru „Vogue”.

Legea lui Hollande urmează să fie votată în februarie sau martie şi dacă va trece, va marca un pas înainte pentru toată comunitatea gay din Franţa, care pledează pentru acest lucru de mai mult de un deceniu. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările