Efectele surprinzătoare ale consumului de brânză maturată: cum prelungeşte speranţa de viaţă şi previne apariţia cancerului la ficat

Efectele surprinzătoare ale consumului de brânză maturată: cum prelungeşte speranţa de viaţă şi previne apariţia cancerului la ficat

Brânza maturată prelungeşte speranţa de viaţă FOTO Arhivă

Consumul de brânză maturată este benefic organismului, creşte speranţa de viaţă şi chiar previne apariţia cancerului la ficat, se arată într-un nou studiu.

Compusul-minune care prelungeşte viaţa 

Indiferent de cât de delicioasă ar fi, brânza maturată are reputaţia de a nu fi mereu bună pentru organism. Însă o noută cercetare vine cu informaţii de ajutor. Brânzeturile maturate de tip cheddar, brie şi parmezan au capacitatea de a spori speranţa de viaţă şi să prevină apariţia cancerului la ficat, scrie „The Independent“.

Studiul efectuat de Universitatea din Texas a descoperit că aceste brânzeturi conţin un compus denumite spermidină care împiedică celulele hepatice deteriorate să se multiplice. Astfel, nu se mai acumulează ţesut cicatrician, aşa cum se întâmplă la apariţia bolilor, şi nici carcinomul hepatocelular, care este cea mai comună formă de cancer la ficat. 

Speranţa de viaţă poate ajunge şi la 100 de ani 

Cecetătorii au studiat tratamentul cu spermidină la şoareci, pe întreaga lor durată de viaţă, şi au descoperit că speraţa de viaţă a crescut, în acest caz, cu 25 de procente. Acest tratament urmează să fie testat şi pe oameni. Iar dacă rezultatele sunt favorabile, speranţa de viaţă poate să crească până la 100 de ani.

Cercetătorii au mai descoperit că dacă consumi alimente precum ciuperci, soia, leguminoase şi cereale integrale în mod regulat efectele extinderii speranţei de viaţă sunt vizibile.

Leyuan Liu, profesor asistent la Universitatea din Texas, spune: „Dacă reduci numărul de calorii consumate, dacă ai parte de o cantitate mai mică de metionină (un tip de aminoacid gras găsit în carne şi alte proteine) şi consumi şi brânzeturi, atunci durata de viaţă creşte considerabil. E bine să mânânci mai puţin, şi mai puţină carne, iar sistemul imunitar îţi va mulţumi pentru aportul de spermidină. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: