Duşmăniile de la serviciu

Duşmăniile  de la serviciu

Amabili în aparenţă, mulţi angajaţi îşi detestă, de fapt, colegii

Unul din cinci angajaţi îşi urăşte colegii de serviciu şi aproape două treimi îi bârfesc cu regularitate, arată un studiu realizat online în Marea Britanie pe 2.000 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă îşi zâmbesc politicos şi se întreabă de sănătate, angajaţii se vorbesc de rău la birou dar şi în viaţa privată, unul din patru admiţând că-şi ponegresc colegii la o bere într-un bar, după serviciu, scrie „The Daily Mail".

Femeile bârfesc mai mult decât bărbaţii. În medie, ele îşi rezervă aproximativ 20 de minute pe zi pentru a se plânge de colegii nesuferiţi, prin schimburi de email-uri sau printr-un program de mesagerie instant. Două din cinci femei au recunoscut că au trimis mesaje răutăcioase în ultima săptămână, comparativ cu unu din cinci bărbaţi.

Participantele la studiu au spus că-i enervează colegii geloşi şi cei care le consideră o ameninţare. Bărbaţii, însă, se enervează când cei cu care împart biroul sunt leneşi sau au idei care le depăşesc competenţele.

O treime dintre respondenţi au spus că-şi dispreţuiesc colegii atât de tare încât nu ar socializa niciodată cu ei în afara orelor de program. Principalii vinovaţi pentru tensiunea de la locul de muncă sunt şefii, aşa că managerii alcătuiesc grupul cel mai detestat într-o companie.

Cercetarea arată că aproximativ şase milioane de salariaţi îşi urăsc colegii, iar cel mai „afectat" domeniul este presa, urmat de contabilitate, IT şi vânzări.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările