Drumul către birou, pe două roţi: ce-i îndeamnă pe corporatişti să înlocuiască maşina sau metroul cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la „Business pe Bicicletă“ au pedalat, cu avânt, către linia de final FOTO businesspebicicleta.ro
Participanţii la „Business pe Bicicletă“ au pedalat, cu avânt, către linia de final FOTO businesspebicicleta.ro

Cu cravatele la gât şi mâinile strânse în jurul ghidoanelor, joi, la primele ore ale dimineţii, aproape două sute de oameni pedalau în viteză pe străzile Capitalei. Ce i-a determinat să iasă în stradă şi, mai ales, care a fost scopul acestei întreceri sportive neobişnuite?

Mai mulţi anteprenori, programatori şi curieri au acceptat invitaţia lansată de organizatorii evenimentului „Business pe Bicicletă“ şi şi-au dat întâlnire, la ora 9.00, pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală. Îmbrăcaţi în costume din stofă şi dornici de adrenalină, participanţii au defilat pe două roţi pentru a promova bicicleta ca mijloc de transport la birou.

Motivaţi de feedback-ul pozitiv primit în urma desfăşurării primei ediţii, în 2010, reprezentanţii „Business pe Bicicletă“ au hotărât să organizeze, anul acesta, un nou marş al corporatiştilor. Prin acest eveniment sportiv ei doresc să crească numărul companiilor care îşi încurajează angajaţii să vină la muncă „pe două roţi“ şi, prin urmare, să aibă un stil de viaţă sănătos.

Mersul pe bicicletă, cheia către o afacere de succes

„Noi credem că bicicleta, în multe situaţii, poate fi un mijloc de transport mai util decât maşina. Şi aici vorbesc de avantajele pe care bicicleta le are faţă de autoturism. Primul este, cu siguranţă, mişcarea. Ea poate să rupă acel cerc vicios: maşină – birou – maşină. Plus că sportul, pe care îl practici pedalând, te încarcă de energie“, este de părere Constantin Stanciu, unul dintre organizatorii evenimentului.

O parte dintre cei care, joi, au dat curs invitaţiei lansată de organizatori FOTO „Adevărul“

business pe bicicleta

Mai mult, tânărul susţine că mersul pe bicicletă este soluţia perfectă pentru a evita aglomeraţia din Bucureşti. „Pe distanţe de cinci-şase kilometri, bicicleta este un mijloc de transport mult mai util decât maşina. În plus, pe noi, anteprenorii, ne scăpă de acel stres că putem rămâne blocaţi în trafic cu autoturismul sau că nu găsim un loc de parcare şi, în acest fel, nu mai ajunge la şedinţe şi întâlniri la timp“, explică el.

Desigur, la proiectul „Business pe Bicicletă“ au contribuit şi alte companii partenere, precum Green Revolution, Bate Şaua, dar şi membrii de la Tribul.

Ariel Constantinof, fondatorul companiei Tribul, a participat şi el la marşul corporatiştilor şi, la final, a vorbit despre provocările pe care le-a acceptat atunci când a pus la cale proiectul companiei sale. „Încă din liceu am începutut să livrez tot felul de colete, iar colegii mei mă rugau să le fac mai multe servicii. Aşa a luat naştere Tribul, prima firmă de curierat rapid care foloseşte bicicleta ca mijloc de transport în comun“, a explicat tânărul, argumentând că tatăl său l-a ajutat să-şi construiască visul. „A fost primul meu angajat“, a completat Ariel.

Ariel Constantinof (dreapta) şi membrii echipei sale FOTO tribul.eu

image

Printre cei aproape 200 de participanţi la „Business pe Bicicletă“ s-a numărat şi Alexandru Poke, programator de meserie. Întrebat ce l-a determinat să ia parte la această întâlnire a bicicliştilor tânărul, în vârstă de 31 de ani, a declarat pentru „Adevărul“ că a dat curs invitaţiei făcute de un amic, afacerist de profesie.

„Un prieten m-a sfătuit să vin aici şi mi-am zis să particip şi eu din moment ce, zi de zi, mă deplasez la serviciu cu bicicleta“, a completat tânărul. Chiar dacă pentru el bicicleta este un mijloc de transport la îndemână, Alexandru nu ar recomanda tuturor să apeleze la ea, mai ales când vine vorba de distanţe mari de parcurs. „Eu fac şapte minute până la muncă şi, deci, îmi permit să folosesc bicicleta. Pentru cei care au mai mulţi kilometri de parcus, mersul pe bicicletă până la serviciu nu este chiar metoda optimă“, crede el.

Doi dintre participanţii la evenimentul Business pe Bicicletă FOTO businesspebicicleta.ro

image

Tânărul nu se află la prima experienţă de acest fel şi spune că mersul pe bicicletă este un sport pe care îl practică de ceva timp. „Chiar în luna mai am fost la Prima Evadare, un celebu maratoan de ciclism din ţară. Aproape 2.700 de oameni s-au aflat la linia de start, dintre care doar 200 au abandonat competiţia“, susţine tânărul.

Dora Surugiu (stânga) alături de cele două colege ale ei FOTO „Adevărul“

business pe bicicleta

Deşi o bună parte dintre cei care s-au alăturat campaniei Business pe Bicicletă au fost bărbaţi, au existat şi reprezentante de sex feminin. Dora Surugiu şi celelalte două colege ale ei au venit joi, cu propria bicicletă, pentru a parcurge traseul propus de organizatori.

„Am participat şi în 2010, atunci când a avut loc prima ediţie, şi mi-am dorit să vin şi astăzi. De ce le sunt alături? Simplu. Avem două puncte comune. Avem echipe formate din membri tineri şi vrem ca aceştia să aibă un stil de viaţă sănătos, vrem să-i încurajăm să facă sport“, a explicat tânăra.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite