Dragostea dispare din cuplu după trei ani

Dragostea dispare din cuplu după trei ani

Monotonia intervine într-o relaţie după 36 de luni

Dragostea durează 3 ani, şi nu 7, cum se credea până acum, arată un studiu citat de Reuters.

Sforăitul, unghiile tăiate şi lăsate pe gresia din baie sau kilogramele în plus sunt doar câteva dintre lucrurile care distrug pasiunea dintr-o relaţie, chiar mai devreme de trei ani, potrivit cercetării comandate de Warner Brothers pentru a promova comedia „Hall Pass" („Concediu de la căsnicie").

La studiu au participat 2.200 de britanici implicaţi în relaţii de durată. Aceştia au susţinut că, după 36 de luni de relaţie, nivelul de stres atinge un vârf şi în această perioadă este pusă în aplicare strategia vacanţelor petrecute separat, pentru a reanima relaţia. „Programul prelungit de la serviciu şi grijile legate de situaţia financiară îşi spun cuvântul în relaţiile de astăzi", spune Judy James, cea care a coordonat studiul.

Cercetătorii au comparat răspunsurile celor implicaţi în relaţii mai scurte de trei ani cu cele ale partenerilor din cupluri de lungă durată. 67%  din respondenţi au spus că micile şicanări şi enervări din prima perioadă a relaţiei explodează cel mai adesea după 36 de luni. Mai bine de jumătate dintre cei aflaţi în relaţii mai scurte de trei ani au afirmat că fac sex cu partenerul de trei ori pe săptămână, în timp ce doar 16% din cei căsătoriţi de mulţi ani au dat acest răspuns.

Timpul individual este un lucru important pentru 76% din cei cu relaţii mai lungi de trei ani. 34% din ei au cel puţin două seri pe lună în care primesc „bilet de voie" pentru a se distra fără partener şi 58% se bucură de vacanţe petrecute
separat.  

citeste totul despre: