În acelaşi timp, vinul alb este apreciat în egală măsură de femei şi de bărbaţi, iar Chardonnay, adevăratul rege al vinurilor albe, este vinul ideal pentru a descoperi partenerul de conversaţie în toată complexitatea sa.

Încurajăm exprimarea în toate formele sale, de la cea mai simplă până la cea mai complexă, de la artă, la poezie şi muzică, iar Chardonnay Domeniile Sâmbureşti, un vin sec, cu un caracter expresiv şi vesel, devine catalizatorul unei experienţe multisenzoriale. Percepţia finală a vinului este influenţată atât de aromele, gustul şi textura acestuia, cât şi de contextul în care este savurat şi de emoţiile pe care le avem atunci când îl degustăm şi care contribuie la povestea acestuia. O conversaţie plăcută va fi mereu susţinută de un pahar de vin şi va oferi prilejul perfect pentru a-l descoperi mai bine pe partenerul de discuţie. Aceasta este povestea noii campanii Chardonnay Domeniile Sâmbureşti, realizată de Cohn & Jansen JWT, pe care vă invităm să o urmăriţi aici: 

Chardonnay Domeniile Sâmbureşti

Adevăratul rege al vinurilor albe, Chardonnay de Sâmbureşti, prin culoarea veselă şi luminoasă galben-aurie, devine memorabil datorită îmbinării cu eleganţă şi armonie a notelor sale vanilate şi aromelor de flori albe cu textura onctuoasă. Se distinge printr-o aromă florală discretă, catifelată şi tandră, devenind un răsfăţ pentru simţurile celui care se bucură de el.

Chardonnay-ul este un companion extrem de plăcut în zilele călduroase şi poate fi savurat ca atare sau prin asocieri culinare, devenind însoţitorul perfect pentru preparatele marine precum cele cu homar, somon sau fructe de mare, brânzeturi cremoase şi semicremoase cum sunt Brie şi Taleggio sau cu carne albă, mai fragedă.

El aduce în prim plan cu succes modernismul vinurilor albe franţuzeşti (Chardonnay), în arealul tradiţionalist al terroir-ului de la Sâmbureşti, încărcat de istoria familiei Brătianu şi a logofătului Teodosie Rudeanu din vremurile domnitorului Mihai Viteazul.

Vinul Chardonnay Domeniile Sâmbureşti a fost medaliat, de-a lungul anilor, la numeroase competiţii prestigioase de vinuri, internaţionale şi din ţară. Cel mai recent, Chardonnay din recolta 2018 a Domeniilor Sâmbureşti a demonstrat calităţi deosebite, primind medalia de aur la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST 2019. Acest vin semnat de Domeniile Sâmbureşti s-a întors cu distincţii în urma unor concursuri, dintre care menţionăm: aur în cadrul competiţiei Beo Wine Fair, Belgrad din 2018 pentru anul de recoltă 2017, aur la aceeaşi competiţie organizată în 2017 pentru anul de recoltă 2016, premiul I la TasteVin Ghidul vinurilor şi gastronomiei româneşti din 2018 pentru anul de recoltă 2017 sau aur la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti IWCB din 2015.

Podgoriile Domeniile Sâmbureşti

Podgoriile Domeniile Sâmbureşti au o suprafaţă cultivată de 314 ha, fiind amplasate într-o regiune viniviticolă care se întinde pe teritoriul a trei comune, situate în partea de nord a judeţului Olt: Dobroteasa, Sâmbureşti si Vitomireşti. Sâmbureştiul a fost binecuvântat cu soluri excelente cu un nivel ideal de umiditate de-a lungul ciclului de viaţă al viţei de vie. Terriorul este personalizat atât de caracteristicile solului, cât şi de influenţa vecinătăţii cu Valea Oltului şi este excelent pentru cultura viţei de vie.

Caracterul unic imprimat vinurilor semnate de Domeniile Sâmbureşti rezultă din îmbinarea tehnologiilor moderne cu metodele tradiţionale de vinificaţie. În procesul de vinificare al unor soiuri precum Chardonnay Domeniile Sâmbureşti se realizează o selecţionare exigentă a strugurilor, iar tehnologiile moderne sunt îmbinate cu metodele tradiţionale de vinificare.