Dispariţiile misterioase din Triunghiul Bermudelor - Posibile explicaţii ştiinţifice

Dispariţiile misterioase din Triunghiul Bermudelor - Posibile explicaţii ştiinţifice

listphobia.com

Triunghiul Bermudelor, numit şi Triunghiul Diavolului, este o zona din Oceanul Atlantic situată între Strâmtoarea Florida, insula Bahamas şi insulele Azore.


În Triunghiul Berrmudelor au avut loc fenomene misterioase, cum ar fi dispariţia mai multor avioane sau vapoare, ceea ce a dus la crearea unei reputaţii de „zonă paranormală“ a acestei regiuni, scrie www.yoda.ro. Iată câteva incidente care au avut loc aici şi care nu au fost încă explicate:

Douglas DC-3

Pe 28 decembrie 1948, un avion pilotat de Robert Lindquist a decolat din San Juan, având la bord doi membri ai echipajului şi 29 de pasageri, care se îndreptau spre Miami. În apropiere de destinaţie, pilotul a cerut instrucţiunile necesare pentru aterizare, însă turnul de control a pierdut în scurt timp legătura. Avionul nu a fost găsit niciodată.

Queen Sulphur

Cargobotul Queen Sulphur se afla în largul coastelor New Orleans, când a emis un semnal radio în care îşi menţiona localizarea. Apoi a dispărut. După două săptămâni, câteva bucăţi din navă, o vestă de salvare şi o cârmă ruptă au apărut pe plajele din Florida. Încă nu se ştie nimic despre ce s-a întamplat atunci cu vaporul lung de 160 de metri.

USS Cyclops


În martie 1918, nava marinei americane se afla în larg, cu 309 marinari la bord. Singurul mesaj recepţionat de la vapor a fost unul în care se preciza că totul este în ordine. Totuşi, nava nu a mai fost vazută niciodată, în ciuda unei ample operaţiuni de căutare, care a fost declanşată în scurt timp de la dispariţia ei.

Zborul 19

La 5 decembrie 1945, cinci avioane de luptă americane porniseră într-un zbor de antrenament deasupra Atlanticului. La un moment dat, unul dintre piloţi a transmis către turnul de control următorul mesaj: „Nu ştim unde este vestul. Totul pare aiurea. Nu putem fi siguri de nicio direcţie. Totul arată ciudat, chiar şi oceanul“. Avioanele au disparut pentru totdeauna şi nu s-au găsit resturi ale aeronavelor sau ale echipajului. Un vapor trimis să-i caute, PBM Mariner, cu 13 oameni la bord, a dispărut de asemenea în timpul misiunii.

Posibile explicaţii ştiinţifice ale fenomenelor din Triunghiul Bermudelor

Una din cele mai cunoscute teorii invocă fluctuaţia câmpului magnetic, mai relatează yoda.ro. Deşi nu au fost găsite anomalii magnetice aici, există o variaţie în anumite zone: nordul magnetic nu este identic celui geografic, însă acest lucru este cunoscut de secole şi este un fenomen natural, care nu ar trebui să deruteze vreun pilot.

Curentul Golfului, un curent oceanic de mare adâncime, este o altă explicaţie posibilă. Însă acesta este asemeni unui râu aflat sub ocean şi nu poate provoca dispariţia obiectelor, ci numai deplasarea acestora.

Furtunile violente care au loc aici pot fi, de asemenea, o vinovate de dispariţia navelor. În 1986, schimbarea bruscă a curenţilor de aer a dus la scufundarea vaporului Pride of Baltimore.

O altă variantă ar fi acţiunea pungilor de gaz metan existente aici. „Bulele“ emise la suprafaţă pot scufunda o navă. Dacă ajunge în aer, gazul metan ar putea exploda, fiind aprins de o scânteie produsă de motorul unui avion. Însă Triunghiul Bermudelor este destul de departe de zonele unde există asemenea pungi de gaz periculoase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: