DISCRIMINARE În Moscova, unii copii nu au voie la acvariu. Află de ce!

DISCRIMINARE În Moscova, unii copii nu au voie la acvariu. Află de ce!

Foto: Arhiva Adevărul

Acvariul din Rusia, renumit pentru exponatele sale exotice, are un regulament care încalcă flagrant drepturile omului, potrivit Russia Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, nu acceptă vizita copiilor cu autism de frică să nu le pună pe fugă vizitatorii „normali”.

Părintele unui copil povesteşte că, în prealabil, reprezentanţii şcolii au sunat pentru a programa vizita, specificând faptul că este vorba de mai multe grupuri de copii cu autism. În momentul în care dispecerul a auzit cuvântul autism, a spus că trebuie să afle mai multe informaţii despre această boală. Profesorul însă i-a explicat că autismul este o tulburare neuropsihică care afectează deopotrivă abilităţile mintale, emoţionale şi de comunicare, însă persoanele în cauză arată ca nişte oameni normali.

Citeşte şi:
VIDEO Pianist de geniu la doar şase ani. A trecut peste autism cu ajutorul talentului

În ciuda acestor explicaţii, ulterior, la şcoală a fost trimisă o notă cu următorul mesaj: „Refuzat. Vizitatorii  se simt inconfortabil în prezenţa persoanelor cu disabilităţi, îi întristează. Nu putem accepta acest lucru”. Reprezentanţii Acvariului însă au venit şi cu o soluţie. Mai exact, copiilor li s-a permis vizita în zilele în care Acvariul este închis pentru curăţenie şi deci nu sunt vizitatori care să fie incomodaţi de prezenţa lor.

Contactaţi telefonic de Svetlana Shtarkova, co-preşedinte în Consiliul „All-Russian Society” pentru Copiii cu Disabilităţi, reprezentanţii Acvariului au motivat această decizie prin faptul că s-a ţinut cont de confortul psihic al copiilor. Ba, mai mult, s-a specificat că se testează un program pentru persoanele cu disabilităţi, iar faptul că li se acceptă vizita în zilele destinate curăţeniei este pentru a evita cozile şi aglomeraţia.

De asemenea, reprezentanţii Acvariului au mai specificat că se vor face cercetări pentru a verifica dacă personalul a avut într-adevăr un comportament discriminatoriu. Iar în cazul în care acest lucru se adevereşte, se vor lua măsuri drastice.

Apărătorii drepurilor omului fac investigaţii

Reprezentanţii „Mişcării pentru Apărarea Drepturilor Omului” au deschis o investigaţie în acest sens. „Dacă această situaţie se adevereşte, înseamnă că avem de-a face cu o încălcare flagrantă a drepturilor persoanelor cu disabilităţi”, explică Lev Ponomarev, preşedintele Mişcării pentru Apărarea Drepturilor Omului din Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările