Din ce cauze ţi se îngălbenesc unghiile

Din ce cauze ţi se îngălbenesc unghiile

Dacă îţi dai unghiile cu ojă tot timpul, e posibil să ţi se îngălbenească. Însă, uneori, culoarea galbenă apare din alte cauze. Unghiile oferă informaţii despre ce se întâmplă în corpul tău, aşa că e bine să ştii ce înseamnă o altă nuanţă decât cea normală.

Sunt persoane care au unghiile vopsite cu ojă în fiecare zi, în funcţie de hainele pe care le poartă sau de personalitatea lor. Oricât de frumos ar arăta unghiile făcute, e bine să renunţăm din când în cand la a le da cu ojă, pentru că aceasta, mai ales dacă e închisă la culoare, lasă urme pe unghii.

Acestea se îngălbenesc şi se fragilizează şi practic singura soluţie este să le laşi să respire 2-3 săptămâni pentru a-şi reveni. O altă cauză a unghiilor îngălbenite e reprezentată de carenţele nutriţionale. Dacă observi că, deşi nu foloseşti ojă, unghiile tale au căpătat o nuanţă gălbuie, e posibil să ai lipsă de vitamina B12.

Continuarea pe clicksanatate.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: