Din cauza poluării, chinezii cumpără aer curat îmbuteliat în Canada: cât costă o sticlă şi cine îşi permite să comande aşa ceva

Din cauza poluării, chinezii cumpără aer curat îmbuteliat în Canada: cât costă o sticlă şi cine îşi permite să comande aşa ceva

O sticlă cu aer curat costă aproximativ 14 euro/FOTO Twitter/Daily Telegraph

Proiectul unei companii din Canada, care a început ca o simplă glumă, s-a transformat dintr-o afacere prosperă datorită gravei poluări din China. Vitality Air vinde sticluţe cu aer din Munţii Stâncoşi, aer proaspăt şi curat, de care locuitorii din Beijing nu se mai pot bucura de mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu două luni, compania canadiană a început să vândă aceste sticle în China, iar cererea este tot mai mare, scrie Daily Telegraph. Co-fondatorul companiei, Moses Lam, a declarat că primul transport de 500 de sticluţe cu aer curat s-a vândut în doar patru zile. Acum este pe drum spre China un alt transport, cu 4.000 de sticle, dar mare parte din acestea sunt deja vândute.

O sticlă de 7,7 litri cu aer din Parcul Naţional Banff din Munţii Stâncoşi costă 100 de yuani, adică aproximativ 14 euro, de 50 de ori mai mult ca o sticlă de apă minerală.

Cei mai mulţi clienţi care cumpără aceste sticle cu aer locuiesc în marile oraşe din sudul şi nord-estul Chinei, unde poluarea aerului este foarte gravă.

Vitality Air nu este singura companie care vinde aer curat în China. Anul trecut, un artist din Beijing, Liang Kegang, a vândut un borcan cu aer curat colectat în timpul unei excursii în sudul Franţei. Borcanul costa peste 700 de euro. În anul 2013, milionarul Chen Guangbiao a vândut cutii cu aer din zone nepoluate ale Chinei. Fiecare cutie costa 5 yuani.

Vitality Air mai vinde aer îmbuteliat în India şi Orientul Mijlociu, dar China este cea mai mare piaţă de desfacere în acest moment. Printre clienţii fideli se numără femei bogate, care oferă aceste sticle cadou, dar şi cluburi de noapte şi azile de bătrâni.

Lam spune că începe să facă faţă cu greu cererilor tot mai numeroase, pentru că fiecare sticlă trebuie să fie îmbuteliată manual. El este uimit de succesul răsunător pe care îl are proiectul, pentru că la început rudele şi prietenii au râs de ideea lui.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările