Pentru IKEA, copiii sunt cei mai importanţi oameni din lume şi, tocmai de aceea, am pregătit câteva idei care să ajute părinţii să petreacă mai mult timp de calitate acasă, alături de cei mici.

  1. Gătim (şi ne jucăm) cu micii bucătari


Copiii adoră să stea acolo unde stau şi adulţii, aşadar bucătăria se poate transforma într-un spaţiu al socializării şi distracţiei creative. Pentru a-i ajuta să vi se alăture, aţi putea folosi o scară mobilă şi, astfel, micuţii ar ajunge mai uşor la blatul de bucătărie. Micii chefi s-ar putea bucura de bucătăria NYBAKAD şi de accesoriile DUKTIG, sigure pentru mânuţele lor. Cartea de bucate MATVRA, ce conţine şi specialităţi pentru copii, le poate oferi multă inspiraţie, iar în timp ce prepară mâncarea, invitaţii lor – jucăriile pufoase – îi vor aştepta nerăbdători la masă.

  1. Mobilă multifuncţională pentru diversele nevoi ale copiilor

Mai ales acum, când ne petrecem cea mai mare parte din timp acasă, este important ca mobilierul să fie multifuncţional şi adaptabil în funcţie de nevoile celor mici. O masă din living poate deveni un element perfect pentru jocuri interactive – mai ales dacă adăugăm un strop de creativitate şi lipim nişte bandă adezivă pe suprafaţa ei. După joacă, obiectele folosite pot fi mutate sub canapea sau într-un spaţiu de depozitare.

Măsuţă LISABO

Taburet pentru copii FLISAT

  1. Eliberează podeaua din sufragerie – las-o să se transforme într-un spaţiu al libertăţii şi creativităţii!


Joaca în voie presupune, de cele mai multe ori, mult spaţiu ce permite libertatea de mişcare. Aşa că fă loc pe podeaua sufrageriei, astfel încât micuţii tăi să-şi folosească imaginaţia şi creativitatea. Covoarele care se pot transforma cu uşurinţă într-un ocean sau într-o arenă pentru sport te pot ajuta în această privinţă.

                                                                        

4. Încearcă să faci spaţiu într-o cameră

Tuturor copiilor le place să aibă propriul loc de joacă. Cu ajutorul unei saltele de antrenamente, poţi remodela un colţ dintr-o încăpere şi poţi căpăta mai mult spaţiu de mişcare. Un cort mic poate fi, de asemenea, de ajutor. Păturile şi pernele le-ar permite micuţilor să sară, să se joace, dar şi să-şi construiască propriile imperii ascunse, unde se pot juca în voie.

 

5. Teatrul copiilor de acasă


Chiar dacă micuţii nu pot merge la teatru în această perioadă, poate veni teatrul la ei. Folosind draperii, camera se poate transforma într-o scenă potrivită pentru micii actori. Vor fi cu atât mai veseli să-i aibă pe cei mari în primele rânduri, aşa că nişte scaune ar fi de folos. Cu jucăriile pufoase, precum VANDRING UGGLA sau TITTA DJUR, cei mici pot organiza un spectacol cu marionete. SPISIG poate fi, de asemenea, un articol util, întrucât se poate transforma uşor într-un element scenografic şi poate fi folosit şi pe post de bucătărie sau magazin.

6. Activităţi pe balcon


Dacă aveţi un balcon sau o terasă, copiii şi-ar putea ocupa timpul cu câteva obiecte aflate la îndemâna lor. Scaunele colorate din plastic şi masa MAMMUT pot fi parte din spaţiul potrivit să-şi exerseze creativitatea, iar avantajul acestor articole este că pot fi mutate cu uşurinţă dintr-o cameră în alta. Cei mici şi-ar putea practica abilităţile de desen pe şevalet. Lor le place şi să se ascundă, aşa că tunelul BUSA ar fi grozav pentru un moment energic de joacă. Dacă micuţii continuă joaca şi pe jos, recomandăm să folosiţi podeaua de exterior care le va permite să se bucure de senzaţia plăcută a firelor delicate de iarbă.

Mai multă inspiraţie pentru momente distractive şi creative petrecute acasă puteţi găsi pe site-ul IKEA.

Articol semnat de Theodor Nica, Communication & Interior Design Manager IKEA România