Articol publicitar

De ce fug oamenii de terapie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
denisa calin

Dacă ar exista o pilulă magică împotriva traumelor, am deveni plictisitor de monotoni. Tot ceea ce ni s-a întâmplat ne defineşte şi ne diferenţiază.

. Conform thriveglobal.ro, scopul terapiei nu este acela de a şterge din memoria noastră afectivă şi emoţională ceea ce ne apasă, nici de a masca dureri – cu asta ne descurcăm şi singuri de minune.

Şi totuşi, se poate lucra la terapie fără să atingem zonele cu adevărat vulnerabile? Psihoterapeutul Miruna Stănculescu face o paralelă cu procesul naşterii: ”Vorba bancului cu ginecologul care a câştigat proba practică de la service-ul auto, fiind singurul care a schimbat garnitura de chiulasă prin ţeava de eşapament, se poate face orice. Ca psihoterapeut, lucrezi cu materialul clientului. Şi, respectiv, cu problemele despre care este dispus sau pregătit să vorbească. Chiar dacă „te prinzi” că omul vorbeşte despre problema de suprafaţă şi nu cea de fond din spate, e nevoie să fie pregătit să o rezolve şi pe cealaltă. Altminteri, îi poţi spune ce problemă crezi tu că are, dar nu o să poţi să-i dai şi disponibilitatea de a o rezolva. Şi nu e din rea voinţă. Pentru a putea schimba situaţii, e nevoie să schimbi povestea pe care ţi-o spui despre situaţie şi, mai ales, comportamentele prin care pui în practică povestea. Pentru asta e nevoie de efort, mai pretenţios numit ”travaliu terapeutic”, explică articolul de pe thriveglobal.ro.

Liana Stanciu, Mr. Curious şi invitata lor, psihoterapeutul Denisa Călin, au purtat, în cadrul emisiunii Spune pe bune, o discuţie fără perdea despre mersul la psiholog… dacă este o necesitate sau o modă, cum ajută, de fapt, psihologul mintea unui om. “Dacă o definim ca necesitate în sensul în care să vizitezi un psiholog şi să lucrezi la tine însuţi este parte din kit-ul pe care îl ai tu pentru sănătatea ta globală şi mentală, atunci eu găsesc că este necesar. Dar, din nou, depinde de ce spunem când spunem <necesitate>, dacă ne referim la urgenţă psihologică sau nu”, explică experta. Specialistul ne-a dezvăluit şi ce e o urgenţă psihologică, când e cazul să apelezi la un specialist din sfera sănătăţii mentale şi care sunt semnele care-ţi indică că ai o suferinţă de natură mentală şi emoţională.

Urmăreşte întreaga emisiune Spune pe bune, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla cât de important este pentru noi somnul. 

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite