De ce trebuie să ţii cont ca să faci impresie bună de la prima întâlnire

De ce trebuie să ţii cont ca să faci impresie bună de la prima întâlnire

Când o persoană zâmbeşte sincer, la nivelul colţurilor ochilor se pot observa încreţituri ale pielii. FOTO Captură Video

Limbajul trupului este foarte important în orice interacţiune, gesturile trădând, de cele mai multe ori chiar de la prima întâlnire, sentimente pe care nu dorim de fapt să le afişăm. Cum prima impresie este adesea esenţială, la fel de important este să fim conştienţi ce transmitem prin felul în care reacţionăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Limbajul trupului, un subiect de interes pentru psihologi, este foarte important în exprimarea de zi cu zi. Aşadar, pentru o primă impresie bună, dar şi pentru a masca în mod eficient anumite sentimente pe care nu doriţi să le afişaţi, vă prezentăm câteva dintre semnificaţiile celor mai întâlnite gesturi, redate şi în videoclipul realizat de Matt Johnston şi Mike Nudelman pentru „Business Insider”:
 
1. Zâmbetul
Atunci când o persoană zâmbeşte fals, pielea din jurul ochilor este netedă, iar dinţii sunt la vedere, ca într-un rânjet. Pe de altă parte, când o persoană zâmbeşte sincer, la nivelul colţurilor ochilor se pot observa încreţituri ale pielii.
 
2. Sprâncene
Sprâncenele ridicate „trădează” disconfort.
 
3. Gesturi „în oglindă”
Când interlocutorul tău are aproximativ aceleaşi gesturi ca şi tine, este un semn că interacţiunea se desfăşoară cât se poate de bine.
 
4. Contactul vizual
Contactul vizual prelungit poate fi un semn de nesinceritate.
 
5. Picioarele
Picioarele încrucişate sunt un semn că o persoană nu este deschisă din punct de vedere mental, fizic şi emoţional.
 
6. Fruntea
O frunte „încreţită“ este semn că persoana în cauză este stresată.
 
7. Braţele 
Braţele încrucişate transmit o atitudine defensivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: