De ce se tem bărbaţii când îmbătrânesc?

De ce se tem bărbaţii când îmbătrânesc?

Mai bine fără bărbăţie, decât cu chelie FOTO Shutterstock

Pierderea podoabei capilare s-a situat pe primul loc într-un clasament al celor mai mari temeri pe care le are sexul puternic când vine vorba de înaintarea în vârstă

Ştiri pe aceeaşi temă


Aproape 94% din bărbaţii care au răspuns întrebărilor referitoare la îmbătrânire au indicat ca principal motiv de îngrijorare perspectiva ca odată cu înaintarea în vârstă să chelească. Lucru suprinzător în opinia psihologilor care au făcut parte din echipa britanică de studiu, devreme ce calviţia masculină este o realitatea atât de întâlnită încât se presupunea că nu mai reprezintă un subiect atât de sensibil pentru bărbaţi.

„Dacă în ceea ce le priveşte pe femei pierderea podeoabei capilare este cu adevărat o tragedie, mai ales din perspectiva socială, bărbaţii care se confruntă cu această problemă se presupune că abordează o atitudine relaxată într-o situaţie similară şi că trec uşor peste glumele care se fac pe seama lor. Dincolo de aparenta relaxare, bărbaţii pot fi însă extrem de afectaţi de o astfel de schimbare de ordin fizic, cu urmări care pot afecta încrederea în sine“, a explicat psihologul Toni Mackenzie pentru publicaţia „Daily Mail“.

Problemele de potenţă s-au situat pe locul secund în sondajul comandat de o clinică din Marea Britanie, cu un procent de 89% din răspunsuri, în timp ce 75% din bărbaţi au recunoscut că sunt preocupaţi de faptul că încărunţesc.

Psihologii au explicat această ierarhie arătând că în vreme ce impotenţa ţine de universul intim, absenţa podoabei capilare sau prezenţa părului cărunt fac parte din categoria problemelor fizice evidente, supuse judecăţii publice. 

Grăsuţ, cu ochelari şi tare de urechi

Kilogramele în plus câştigate odată cu trecerea anilor reprezintă un subiect sensibil pentru 64% din reprezentanţii sexului tare, iar 61% şi-ar dori să se bucure cât mai mult timp de o dantură completă. Printre neplăcerile bătrâneţii indicate în studiu se numără şi necesitatea de a purta ochelari de vedere, deranjantă pentru 41% din participanţi, confruntarea cu eventuale probleme de auz, semnalată de 31% din bărbaţi, dar şi respiraţia neplăcută, care a contorizat 24% din voturi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările