De teama că va fi judecată o fată petrece zilnic două ore ascunzându-şi acneea: cum arată nemachiată tânăra FOTO

De teama că va fi judecată o fată petrece zilnic două ore ascunzându-şi acneea: cum arată nemachiată tânăra FOTO

Îi este frică să meargă la întâlniri şi petrece câte două ore ascunzându-şi acneea

Are 19 ani şi se teme să îşi caute jumătatea întrucât simte că ar putea fi acuzată de bărbaţi că îi induce în eroare. Tânăra se confruntă cu acnee severă şi declară că-şi petrece cel puţin două ore pentru a-şi ascunde imperfecţiunile tenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lipsa de acceptare a societăţii şi standardele de frumuseţe impuse pe reţelele sociale au determinat o tânără din Glasgow să ajungă să-şi petreacă cel puţin două ore pe zi ascunzându-şi acneea de teama de a nu fi judecată.
 
Încă de la vârsta de 10 ani, de când a început să se confrunte cu probleme grave ale tenului, Abigail Collins (19 ani) a fost hărţuită de colegi. Deşi studenta la criminalistică susţine că viaţa la universitate i-a dat curajul să renunţe la machiaj din când în când, ea continuă să evite să iasă în lume fără a-şi acoperi acneea cu machiaj, scrie The Sun.
 
Tânăra se teme să îşi caute jumătatea întrucât simte că ar putea fi acuzată de bărbaţi că îi induce în eroare.
 
 
„M-am chinuit să fiu într-o relaţie întrucât eram conştientă de problemele pe care le am şi de cum arăt. Aşa că am încercat să evit asta. Nu ies la întâlniri pentru că nu vreau ca cineva să mă acuze că îi păcălesc sau că nu sunt sinceră cu privire la felul în care arăt. E atât de dificil să înţeleg cum mă percepe o altă persoană“, a mărturisit fata.
 
Ea a început să se confrute cu această afecţiune a pielii în urmă cu aproape zece ani. „Nu era la fel de gravă atunci, însă s-a extins“.
 
 
Acneea s-a înrăutăţit în jurul vârstei de 14 ani, când Abigail a început să se confrunte cu probleme severe care au lăsat-o cu cicatrici. A întârziat de multe ori la şcoală petrecând cel puţin două ore să acopere semnele cu straturi de fond de ten şi pudră.
 
„A fost foarte dificil să îmi accept pielea şi să fac ceea ce fac adolescenţii normali. În timpul şcolii, simţeam că nimeni nu vrea să se asocieze cu mine din cauza felului în care arătam. Aveam foarte puţini prieteni şi o viaţă socială restrânsă. Simţem că trebuie să vin machiată la şcoală şi întârziam pentru că îmi lua două ore să mă pregătesc“, a povestit tânăra.
 
 
Desi Abigail a încercat diferite remedii pentru acnee, nimic nu a ajutat-o să-şi vindece pielea, tânăra preferând să-şi acopere tenul cu machiaj. Nivelul de acceptare al colegilor de facultate i-a dat acesteia suficientă încredere pentru a părăsi casa fără machiaj, lucru despre care spune că nu credea că va fi capabilă să îl facă.
 
 
„Când eşti student nu ai foarte mult timp să te pregăteşti dimineaţa, aşa că a trebuit ca în unele zile să merg la cursuri fără machiaj. Acum sunt rare momentele când vin machiată la facultate“, a mai spus tânăra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: