De ce nu-i bine să slăbeşti rapid înainte de sărbători

De ce nu-i bine să slăbeşti rapid înainte de sărbători

De ce nu-i bine să slăbeşti rapid înainte de sărbători

Potrivit nutriţioniştilor, pierderea kilogramelor în plus ar trebui să se facă lent – adică cel mult 500 de grame săptămânal. Dacă te încăpăţânezi să slăbeşti rapid, rişti să pui repede la loc tot ce ai dat jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă te afli printre femeile care se gândesc să slăbească rapid înainte de petrcerea de Crăciun sau Revelion, pentru a face senzaţie într-o rochie mulată, te voi descuraja subliniind că nu este cea mai înţeleaptă alegere. Din păcate, o dietă cu foarte puţine calorii sau, mai rău, înfometarea, îţi poate aduce mai multe efecte negative decât beneficii. 
 

De ce nu-i bine să slăbeşti înainte de sărbători

 

Organismul se adaptează

 
Organismul nostru este inteligent şi, când este privat de mâncare, îşi activează imediat mecanismele de supravieţuire. O dietă drastică, săracă în calorii, va da rezultate la început, dar apoi organismul se va adapta la noua situaţie. Vei constata pe propria ta piele că vei slăbi tot mai greu – asta, fiindcă organismul va intra în regim „de avarie“. Dietele de genul ,,2 kg în 2 zile“ sau ,,5 kg într-o săptămână“, care impun un regim foarte sărac în grăsimi, oferă o satisfacţie de moment. În realitate, corpul de-abia aşteaptă să-şi recupereze rezervele pierdute: la prima piftie sau felie de cozonac, organismul va încerca să-şi refacă stocurile stragegice. 
 

Dietele fulger cresc pofta de mâncare

 
După întreruperea unei cure de slăbire cu puţine calorii, te poţi confrunta cu o poftă exagerată de mâncare. O dietă severă te lipseşte de substanţele nutritive de care ai nevoie. Pot apărea carenţe de zinc, magneziu, fier, de vitamine  – iar apetitul creşte. Inevitabil, de sărbători, vei gusta din tot ce se pune pe masă, iar acest lucru va afecta silueta. Atenţie şi la carenţele de calciu induse de o dietă drastică, care duc la pierderea masei osoase, iar în timp, la osteoporoză! Pentru a pierde în greutate în mod eficient, este recomandat să scazi treptat numărul de calorii furnizat de alimentele ingerate. 
 
 
 
citeste totul despre: