De ce să nu îţi faci tatuaj. Ce probleme poţi avea dacă iei această decizie

De ce să nu îţi faci tatuaj. Ce probleme poţi avea dacă iei această decizie

De ce să nu îţi faci tatuaj/FOTO Arhiva Adevărul

De ce să nu îţi faci tatuaj. Mulţi tineri vor să-şi facă tatuaje, iar această modă este tot mai răspândită în ultimii ani. Există însă multe dezavantaje, de aceea este bine să te gândeşti serios înainte de a-ţi face unul.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ce să nu îţi faci tatuaj: riscuri pentru sănătate

După cum avertizează medicii de la Clinica Mayo, tatuajele implică anumite riscuri medicale. În primul rând, tatuajele sunt destul de dureroase, pentru că se fac fără anestezie, produc o uşoară sângerare şi pot exista diferite complicaţii: infecţii ale pielii, alergii la vopselele folosite. De asemenea, îndepărtarea lor cu laser este dureroasă, costă mult şi există riscul de rămâne urme permanente pe piele după ştergerea tatuajului.

De ce să nu îţi faci tatuaj: cum eşti perceput la serviciu

De cele mai multe ori, persoanele tatuate vor fi considerate mai neseriose sau ciudate, această atitudine venind în special din partea oamenilor mai în vârstă. De asemenea, este posibil ca un potenţial angajator să refuze un candidat, dacă tatuajul acestuia este vizibil. Prin urmare, există riscul unor probleme legate de angajare sau o percepere negativă la locul de muncă, inclusiv în comunicarea cu colegii sau cu clienţii.

De ce să nu îţi faci tatuaj: cum sunt percepute femeile tatuate

În cazul femeilor, situaţia este şi mai delicată dacă decid să-şi facă tatuaje. În timp ce bărbaţii tatuaţi sunt percepuţi de obicei drept nişte tipi duri, femeille care se tatuează sunt considerate mai uşor de abordat pentru o aventură sexuală.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bretagne-Sud, Franţa, la care au luat parte 11 femei şi 31 de bărbaţi, arată că aceştia au considerat că femeile tatuate sunt mai atrăgătoare şi mai disponibile pentru o aventură.

Bărbaţii care au luat parte la studiă credeau că femeile tatuate ar accepta mult mai uşor să iasă cu ei la o întâlnire şi chiar să facă sex din prima seară. Acest studiu a fost făcut în anul 2013 şi confirmă unul anterior, realizat în anul 2007, conform căruia femeile tatuate sunt considerate imorale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările