Articol publicitar

De ce e atât de greu să slăbeşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
mihaela bilic

Într-o societate în care slăbitul este tot mai mult legat de un stil de viaţă sănătos, miza de a scăpa de kilogramele în plus creşte vertiginos.

Teoretic, ar trebui să fie simplu: decizi să slăbeşti, găseşti informaţiile necesare şi, în câteva luni, ajungi la silueta dorită. În practică, nu e deloc aşa, iar procesul depăşeşte mult în complexitate controlul porţiilor sau al alimentelor pe care alegem să le consumăm. 

Şi totuşi, unii oameni slăbesc mai uşor decât alţii. Să ţină totul de voinţă, de metabolism sau este un cumul de factori? Ce ne influenţează în procesul de slăbit, pe cine e OK să dăm vina (ca să schimbăm algoritmul, nu doar ca să găsim un ţap ispăşitor) şi cum scăpăm de senzaţia de dezamăgire pe care o aduc momentele când cântarul se încăpăţânează să arate o greutate prea mare? Unul dintre factori este mediul alimentar, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Invitata Lianei Stanciu în emisiunea Spune pe bune, medicul nutriţionist Mihaela Bilic, ne-a povestit despre mâncare, ca necesitate, dar mai ales ca recompensă. Trăim în perioada în care totul e pe repede înainte (adeseori mâncăm fast-food, avem produse de unică folosinţă), iar în acest context se pare că 80% din impulsul de a mânca nu vine din foame, ci din plictiseală. Aşa cum spune Mihaela Bilic, nu mâncăm pentru că organismul nostru ”ţipă după nutrienţi şi suntem în pericol de a leşina de atâta foame”, ci pentru că ”am devenit intoleranţi la disconfort”.

Urmăreşte întreaga emisiune Spune pe bune, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla mai multe despre o nutriţie echilibrată.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite