De ce bogaţii rămân bogaţi: investesc diferit faţă de noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce bogaţii rămân bogaţi: investesc diferit faţă de noi FOTO Shutterstock
De ce bogaţii rămân bogaţi: investesc diferit faţă de noi FOTO Shutterstock

Încă din cele mai vechi timpuri, modul în care un om poate migra către o clasă socială superioară a născut un viu interes în rândurile celor fără o avere considerabilă. De cealaltă parte, bogaţii nu aveau de ce să îşi facă prea multe griji, deoarece rămâneau oricum cu bani şi proprietăţi. Site-ul britanic BBC încearcă să ofere câteva răspunsuri privind modul în care cei bogaţi investesc.

O primă diferenţă, poate sesizată deja de cei mai mulţi, este modul în care cei bogaţi aleg să îşi folosescă banii. Dacă pentru cei mai mulţi deschiderea unei afaceri nu este cel mai bun mod de a investi proprii bani, din cauza diferitelor riscuri, persoanele bogate îşi concetrează atenţia pe achiziţia de companii sau acţiuni. Unele dintre ele pot fi atât de neobişnuite precum fondurile de leasing dedicate companiilor aeriane.

Aceste tipuri de investiţii sunt mult mai riscante decât cele tradiţionale, însă cu toate acestea posibilul câştig poate fi mult mai mare. Un alt element important este că investiţiile de această natură nu se transformă imediat în bani cash pentru proprietari, cel care a făcut achiziţia fiind nevoit uneori să aştepte chiar şi câţiva ani până să obţină numerar din afacerea realizată.

Cei care dispun de sume generoase pentru investiţii pot apela de exemplu la un „fond închis” de investiţii (AOPC), a cărui principală diferenţa faţă de un fond deschis fiind caracterul discontinuu al emisiunilor de fond. Mai exact, dacă în fondurile „deschise” se poate investi şi răscumpăra în orice moment, în cele „închise” există nişte perioade limitate de timp în care se pot realiza tranzacţii.

Pe lângă fondurile „închise”, o serie tot mai mari de investitori îşi îndreaptă atenţia în prezent şi către cumpărarea terenurilor agricole, în diferite ţări ale lumii. Pe măsură ce populaţie mondială creşte, cererea de alimente va fi şi ea una din ce în ce mai mare, iar acest lucru poate oferi celor care deţin terenuri randamente cât se poate de bune în cazul în care vor să le vândă ulterior.

Persoanele fizice bogate investesc deseori şi în achiziţia de companii, în special în sectoarele dedicate tehnologiei. Cu toate că riscurile sunt mai mari aici, circa 50% dintre companiile cumpărate intrând mai degrabă în faliment decât să-şi continue ascensiunea, sumele alături de care se pot începe investiţii în companii pot fi şi de la 50.000 de dolari.

Cei bogaţi mai au posibilitatea să îşi păstreze pe un termen cât mai mult averile şi dacă investesc în obiecte de artă, valoarea acestora păstrându-se şi chiar mărindu-se odată cu timpul.

Chiar dacă nu dispuneţi de sume foarte mari de bani pentru investiţii riscate, site-ul britanic mai noteaza că şi o primă investiţie într-un apartament, oferit apoi spre închiriere, poate fi un prim pas pentru a acumula capital.


Citeşte şi:

Ţările care „varsă” miliarde de dolari în „farfuria” Lumii a Treia

Ajutorul financiar extern reprezintă o componentă importantă în cadrul programelor de asistenţă destinate ţărilor emergente şi lumii a treia în calea către dezvoltare, scrie Therichest.com. De asemenea, o mare parte din acest ajutor este distribuit prin eforturi comune şi coordonate de către ţările donatoare pentru a maximiza eficienţa acestuia.

HARTĂ Cât economisesc românii, judeţ cu judeţ

Depozitul mediu al unui român este de 5.500 de lei. Sunt însă judeţe sărace în care valoarea acestuia depăşeşte cu puţin 2.000 de lei, dar şi judeţe dezvoltate din punct de vedere economic unde suma economisită de fiecare locuitor trece de 6.000 de lei.

Ce spun bijuteriile chinezilor despre economia Beijingului

Anul precedent a fost unul foarte important pentru aurul din China. În timp ce familiile chineze din clasa de mijloc, în mod special mătuşile, cumpărau lingouri de aur şi bijuterii atât pentru a le purta, dar şi ca investiţii, China a devenit producătorul şi consumatorul numărul unu din lume al metalului preţios. În 2013, China a surclasat chiar şi India, ocupanta locului 1 timp de foarte mulţi ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite