De ce arabii nu folosesc hârtia igienică: ghid musulman de igienă

De ce arabii nu folosesc hârtia igienică: ghid musulman de igienă

Regulile de igienă sunt respectate cu stricteţe de musulmani FOTO Shutterstock

Dacă ai fost vreodată în Dubai sau Cairo şi ai stat într-un hotel de cinci stele n-ai avut cum să observi acest lucru, dar dacă te-ai dus în vizită în casa unor arabi şi ai folosit toaleta, te-ai confruntat, probabil, cu lipsa hârtiei igienice. Într-adevăr, arabii nu folosesc, nici până în ziua de azi, hârtia igienică.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel cum restul lumii nu concepe viaţa fără hârtie igienică, arabii nu înţeleg cum să ai o bună igienă folosind mici bucăţele din sulul moale şi pufos. Din ospitalitate, dar şi pentru a fi siguri că turiştii vor reveni, arabii şi-au dotat hotelurile, mall-urile şi băile publice frecventate de turişti cu hârtie igienică. Ei, însă, nu se ating de ea, considerând că nu este îndeajuns de... igienică.

Islamul învaţă că starea corpului o afectează pe cea a spiritului, aşa că e esenţial să fii curat tot timpul. De aceea, musulmanii au reguli de la care nu se abat.

Citeşte aici un mic ghid musulman de igienă şi află ce permisiuni şi ce interdicţii au arabii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: