Dave cel Orb, primul atlet nevăzător care a terminat Maratonul Nisipurilor

Dave cel Orb, primul atlet nevăzător care a terminat Maratonul Nisipurilor

Dave a fost însoţit de doi ghizi în timpul maratonului/FOTO News Team

Maratonistul britanic Dave Heeley, de 57 de ani, este primul atlet orb din lume care a reuşit să termine Marathon des Sables (Maratonul Nisipurilor, n.r.), care este considerată cea mai grea cursă posibilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a fost ajutat în timpul acestui maraton de doi ghizi, Rosemary Rhodes şi Tony Ellis. El a terminat cursa vineri şi speră că prin efortul său va putea strânge peste 30.000 de lire, bani care să fie folosiţi în scopuri caritabile.

Dave cel Orb, cum este poreclit atletul, a mai alergat în anul 2008 la o cursă care a însemnat terminarea a şapte maratoane, pe şapte continente diferite, într-o singură săptămână.

În cadrul Marathon des Sables, care are loc pe o distanţă de peste 250 km în Deşertul Sahara, atleţii trebuie să-şi care singuri în spate proviziile şi echipamentul şi să suporte temperaturi care depăşesc uneori 50 de grade Celsius. Noaptea, când temperatura scade sub zero grade, sportivii dorm în corturi.

Competiţia a fost lansată în anul 1986 de către francezul Patrick Bauer şi este echilvalentul a şase maratoane obişnuite. Cursa durează 6 zile, cu o singură zi de pauză.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările