Dragoste de mamă „îngheţată” în timp: cum a fost găsit un cuplu mamă-copil din epoca de piatră în Taiwan FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scheletul aparţine unei mame tinere care a 
murit privind în jos spre copilul pe care îl ţinea în braţe. FOTO dailymail.co.uk/Taiwan
Scheletul aparţine unei mame tinere care a murit privind în jos spre copilul pe care îl ţinea în braţe. FOTO dailymail.co.uk/Taiwan

O fosilă veche de 4.800 de ani a unei mame împreuna cu copilul ei, aşezată într-o poziţie emoţionantă, a fost scoasă la lumină de arheologii taiwanezi care susţin că aceasta reprezintă primul semn de omenire din Taiwan.

O fosilă de 4.800 de ani, a unei femei care priveşte zâmbind cald spre copilul pe care îl ţine strâns în braţe, a fost descoperită recent în Taiwan. Remarcabila descoperire face parte din cele 48 de seturi de rămăşiţe provenite din mormintele taiwaneze, printre care şi cele ale unor copii din aceeaşi perioadă. Cercetătorii s-au declarat uimiţi de descoperirea momentului care, potrivit acestora, ar fi unul matern, declarând că aceste relicve din epoca de piatră reprezintă cel mai timpuriu semn de activitate umană găsit în centrul Taiwanului.

Conservat timp de aproape 5.000 de ani, încă din perioada neolitică, scheletul găsit în regiunea Taichung aparţine unei mame tinere care a murit privind în jos spre copilul pe care îl ţinea în braţe. Excavarea a început în mai 2014 şi a durat un an. Dintre toate rămăşiţele descoperite în mormintele antice, această pereche se evidenţiază nu doar prin unicitatea momentului şi a trăsăturilor, cât şi prin cât de bine s-a menţinut de-a lungul mileniilor. Potrivit măsurătorilor efectuate de cercetători şi citate de publicaţia Daily Mail, mama avea doar 1,60 m, în timp ce copilul măsura 50 cm.

fosile Taiwan

Scheletele descoperite recent nu sunt primele de acest tip găsite de arheologi de-a lungul timpului, relicve similare fiind dezgropate şi în China, anul trecut, de data aceasta fiind vorba despre scheletul unei mame din epoca de bronz descoperit în situl arheologic „Pompeii Estului”. Se crede că acea mamă încerca să-şi protejeze copilul în timpul unui cutremur puternic care a avut loc în provincia Qinghai din centrul Chinei în anul 2.000 î.Hr. Experţii speculează că situl menţionat a fost lovit şi de cutremur şi de inundaţii cauzate de Râul Galben.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite