VIDEO Adevărul Live: cum să ne îmbunătăţim stilul de viaţă prin alimentaţie

VIDEO Adevărul Live: cum să ne îmbunătăţim stilul de viaţă prin alimentaţie

FOTO Adevărul/Marian Vilău

În acest weekend, Click pentru femei organizează la Teatrul Excelsior „Weekend în familie”, un eveniment dedicat întregii familii, care pune accentul pe îmbunătăţirea stilului nostru de viaţă. Astăzi, la Adevărul Live am discutat cu nutriţionistul Alin Popescu şi cu chef Cezar Munteanu despre o alimentaţie sănătoasă şi cum să ne dezvoltăm un stil de viaţă benefic.

Prin Skype ni s-a alăturat şi chef Andrei Tandara, care ne-a gătit o reţetă în direct.
 

 

 
 

Citeşte şi:


Show-urile culinare se bucură de o popularitate tot mai mare. Bucătarii-vedetă Horia Vârlan, Cezar Munteanu şi Don Mariano dezvăluie care sunt „ingredientele-minune“. Obligaţi de criza financiară sau doar conştienţi de beneficiile gătitului acasă, românii s-au întors în bucătărie. Inspiraţia şi-o găsesc în emisiunile TV pe teme de gastronomie.

VIDEO Bucătarii „The Flavours“ au făcut spectacol culinar la Adevărul Live

Andrei Ţandără, Florin Scripca şi Silviu Nedelea sunt cei trei bucătari veseli de la „The Flavours”, iar primii doi au participat  la Adevărul LIVE, prin Google Hangouts, la o discuţie despre mâncare, cu Adriana Mariş.
 

Gordon Ramsay, un chef din „Bucătăria iadului“

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. Adevarul.ro vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

Jamie Oliver, de la „Bucătarul dezbrăcat“ la fenomen global

Iubit de unii, criticat de alţii, Jamie Oliver şi-a câştigat cu siguranţă locul în gastronomia mondială, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari pe plan internaţional. Seriale de succes precum „Bucătarul dezbrăcat“ („The Naked Chef“), „Din grădina lui Jamie“ şi „Jamie găteşte în 30 de minute“ l-au transformat într-o vedetă a lumii culinare.

Anthony Bourdain, bucătarul antivedetă

Stilul său nonconformist şi agresiv l-a transformat pe americanul Anthony Bourdain în bucătarul rebel sau bucătarul antivedetă, deşi este o celebritate a lumii culinare. Consumator de alcool, fumător înrăit, dependent de droguri o bună perioadă din viaţă, Bourdain este însă un chef strălucit şi un scriitor foarte bun.

Poftă mare pentru cărţile de bucate

Cărţile despre gastronomie s-au vândut ca pâinea caldă la Târgul Gaudeamus şi au ocupat poziţii bune în topurile editurilor. Cititorii au un apetit sporit pentru volumele care îi învaţă cum să pregătească mâncăruri sofisticate. La Târgul Gaudeamus 2012, pe primul loc în vânzările Editurii Curtea Veche s-a plasat „Reţete vegane fără foc" de Ligia Pop, un volum dedicat alimentaţiei raw vegane, foarte în vogă la ora actuală şi în România.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: