Cum eliminăm nicotina din corp cu ajutorul alimentaţiei

Cum
eliminăm nicotina din corp cu ajutorul alimentaţiei

Cum eliminăm nicotina din corp cu ajutorul alimentaţiei

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice. Când o ţigară este aprinsă, ea elimină aproximativ 5000 de chimicale. Substanţa rămâne în mod obişnuit în organism timp de 1-4 zile, însă poate fi eliminată mai uşor cu ajutorul alimentaţiei, prin hidratare şi exerciţiu fizic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe măsură ce corpul metabolizează nicotina, aceasta ajunge în sânge, saliva şi urină. Substanţa rămâne în mod obişnuit în organism timp de 1-4 zile, însă poate fi eliminată mai uşor cu ajutorul alimentaţiei, prin hidratare şi exerciţiu fizic. 

Nicotina reprezintă aproximativ 0.6-3.0% din greutatea uscată de tutun. Practica fumatului a apărut în urmă cu 7000 de ani, în ultimele decenii începând a fi văzut drept o activitate care dăunează grav sănătăţii şi care, de multe ori, aduce moartea.

Cum eliminăm nicotina din corp:

Hidrataţi-vă corect

Deoarece nicotina este eliminată din organism prin urină, creşterea consumului de apă vă va trimite mai des la baie. Bărbaţii fumători ar trebui să bea 3,7 litri de fluide în fiecare zi, iar femeile 2,7 litri. 

Consumaţi alimente bogate în antioxidanţi

Antioxidanţii vă vor ajuta organismul să metabolizeze nicotina, ceea ce va duce la eliminarea rapidă prin urină şi transpiraţie. Antioxidanţii ajută, de asemenea, la îndepărtarea toxinelor din corp. Printre alimentele care conţin niveluri ridicate de antioxidanţi se numără legumele cu frunze, nucile şi fructele. 

Consumaţi alimente care stimulează ficatul să producă bilă

Creşterea producţiei de bilă va duce la metabolizarea mai rapidă a nicotinei. Cu cât consumaţi mai multe alimente care stimulează bila, cu atât mai repede veţi elimina nicotina prin urină şi transpiraţie. Alimentele care cresc producţia de bile includ: usturoi şi ceapă, galbenuş de ou, praz, sparanghel, ţelină, morcov.

Creşteţi consumul de alimente care conţin vitamina C

Vitamina C accelerează metabolismul, ceea ce va duce la o procesare mai rapidă a nicotinei. Alimentele bogate în vitamina C: portocale, căpşuni, varză de Bruxelles, broccoli, papaya şi kiwi. 

Nu neglijaţi mişcarea

Antrenamentele cardio sau orice altă mişcare ce declanşează tranpiraţia vă ajută să eliminaţi nicotina din corp. Practicaţi jogging timp de cel puţin 15-20 de minute zilnic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: