Cum scoatem petele de …

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petele sunt probleme fireşti pe care le întâmpinăm frecvent fie că este vorba de vestimentaţia personală pătată de mâncare, cafea sau vin, dar şi în alte condiţii, cum ar fi spaţiul în care locuim.

Pentru a reuşi să scoatem petele din viaţa noastră există numeroase soluţii, unele mai scumpe, altele mai ieftine. Vă prezentăm în cele ce urmează modalităţi practice şi ieftine pentru a scoate petele de pe diferite obiecte:

1. Petele de ceară, dacă sunt pe stofă, mai întâi se rade ceara cu lama unui cuţit, apoi deasupra se pune o hârtie de sugativă şi se calcă cu fierul încins, până când este absorbită ceara.

2. Petele de dulceaţă ies cu suc de lămâie. Dacă aţi făcut dulceaţă şi mâinile voastre au rămas pătate, sucul de lămâie este cea mai bună variantă pentru a scăpa de acestea. După ce frecaţi cu suc de lămâie clătiţi-vă bine cu apă.

3. Petele de pe mobilă pot fi scoase prin frecarea cu o cârpă curată şi moale îmbibată fie în gaz, fie printr-un amestec de ulei de parafină şi ulei de măsline.

4. Petele de cerneală de pe hârtiile importante care trebuie să rămână neatinse pot fi scoase cu ajutorul unei pensule înmuiate într-o soluţie formată din apă şi puţină sare. Lichidul se absoarbe apoi cu ajutorul unei sugative.

5. Petele de cerneală de pe degete pot fi scoase cu suc de lămâie, oţet sau lapte. Petele de cerneală dacă sunt proaspete, se freacă cu sare, apoi se spală cu apă caldă

6. Petele cauzate de iarbă pot fi scoase de lămâie amestecată cu apă sau cu spirt fierbinte.

7. Petele negre de pe parchet lăsate de tocuri pot fi scoase cu gumă de şters.

8. Petele de nicotină de pe scrumierele de porţelan alb pot fi scoase dacă sunt frecate cu sare fierbinte.

9.Petele de vopsele de pe podea pot fi scoase prin frecare cu apă cu oţet.

10.Petele de sânge hainele pătate cu sânge se înmoaie repede în apă rece cu sare sau apă oxigenată.

11. Petele de vin roşu de pe ţesături se scot înmuind locurile pătate în vin alb apoi se spală cu apă caldă.

12. Petele de cafea, când sunt proaspete, se scot cu apă sărată, sau se opăresc cu apă clocotită în care s-a pus glicerină

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite