Cum să-ţi faci prieteni adevăraţi în viaţa de adult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenii tăi! FOTO Cinemagia
Prietenii tăi! FOTO Cinemagia

Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre adulţi consideră că nu au niciun prieten real. Dacă în adolescenţă crearea de noi prietenii era extrem de uşoară, în viaţa de adult lucrurile stau cu totul altfel.

Este uşor de ţinut o evidenţă a prietenilor din Social Media, dar cum stau oare lucrurile atunci când încercăm să aflăm câţi dintre aceştia fac parte din viaţa noastră reală. Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre adulţi consideră că nu au niciun prieten, scrie independent.co.uk.

Barbara Bloomfield, consilier pentru relaţii, şi Kate Leaver, autoarea cărţii „The Cure for Friendship“, oferă câteva sfaturi adulţilor care doresc să-şi facă noi preteni.

Uitaţi-vă în jur

Înainte de a începe să căutaţi noi prieteni, Leaver sugerează să faceţi un inventar al relaţiilor existente. „De multe ori pierdem posibilele prietenii din frica de respingere. Aveţi vecini pe care îi puteţi invita la o băutură sau colegi pe care v-ar plăcea să-i întâlniţi în afara orelor de lucru şi să-i cunoaşteţi mai bine? Profitaţi de relaţiile pe care le aveţi deja, oricât de nesemnificative ar părea, pentru că ele pot reprezenta o modalitate uşoară de a vă îmbogăţi viaţa cu experienţele împărtăţite de un viitor prieten“, spune Leaver.

Fiţi îndrăzneţi

Dacă vă place o persoană pe care aţi cunoscut-o de curând, aveţi curajul să o invitaţi la o cafea sau la un pahar de vin, sugerează Leaver. „Majoritatea oamenilor sunt încântaţi să primească o invitaţie. Imaginaţi-vă că cei mai mulţi se confruntă cu aceeaşi problemă. Îndrăzniţi să faceţi primul pas“.

Începeţi discuţii autentice

Când vine vorba de interacţiuni, este extrem de important să daţi dovadă de interes atunci când o altă persoană vorbeşte. O modalitate de a face acest lucru este adresarea unor întrebări autentice, care nu vor duce la discuţii banale şi generice. Nu-l întreba cum a fost weekendul. Află ce gândeşte despre viaţă, ce citeşte, ce altceva ar face dacă nu ar avea locul de muncă actual - ascultaţi activ şi reveniţi cu întrebări când este cazul.

Fiţi deschisi

„Deseori avem tendinţa să fim atraşi de oameni care sunt de aceeaşi vârstă cu noi, provin dintr-un mediu similar şi au interese asemănătoare cu ale noastre. Adevărul este că o persoană diferită poate oferi o altfel de perspectivă şi vă poate deschide mintea spre noi moduri de gândire sau oportunităţi“, sugerează Bloomfield.

Împărtăşiţi o experienţă personală

Leaver descrie prietenia ca „un schimb de vulnerabilităţi“ şi sugerează celor care vor să se apropie de o persoană să divulge ceva personal. Acest lucru „acţionează ca o scurtătură a intimităţii, permiţând ambilor să vorbească sincer unul cu celălalt“.

Aveţi răbdare

Poate dura ceva timp pentru a forma prietenii de lungă durată, aşa ca nu vă simţiţi dezamăgiţi dacă nu deveniţi în scurt timp „cel mai bun prieten“ al persoanei de care v-aţi apropiat, spune Bloomfield.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite