Cum recunoşti un articol vestimentar de proastă calitate

Cum recunoşti un articol vestimentar de
proastă calitate

Cum recunoşti un articol vestimentar de proastă calitate. FOTO BrighttSide.me

Un desing frumos sau o reducere consistentă nu sunt singurele lucruri de care ar trebui să ţinem cont la achiziţionarea unui produs. Un fermoar de plastic, cusăturile slabe sau butonierele făcute în grabă sunt doar câteva trucuri care trădează calitatea unui produs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când cumpărăm o nouă rochie, cămaşă sau orice alt tip de articol vestimentar, dorim să cumpărăm un produs de calitate. Cu toate acestea, nu de puţine ori constatăm că hainele se micşorează sau se deteriorează chiar după prima spălare.

Pentru a vă ajuta să identificaţi un produs de calitate chiar înainte de cumpărare, BrightSide.me propune următoarele trucuri:

Atenţie la calitatea bumbacului

Strângeţi ţesătura în pumn pentru câteva secunde. Dacă după ce îi daţi drumul arată ca o hârtie mototolită, înseamnă că a fost tratată cu un agent special pentru a-şi păstra forma. Astfel de haine vor începe să se deterioreze  după prima spălare.

Verificaţi cusătura

Articolelel vestimentare de calitate au cusături dense. Dacă articolul pe care urmează să-l achiziţionaţi cusăturile are ţesături acre prezintă goluri, aveţi în mână un produs care nu va rezista în timp.

Fermoare din plastic versus fermoare metalice

Asiguraţi-vă că achiziţionaţi haine şi accesorii cu fermoare metalice. Orice producător care se respectă va opta pentru astfel de accesorii.

Tiv suficient de lat

Pantalonii şi fustele ar trebui să aibă un tiv de până la 4 centimetri. În cazul bluzelor şi cămăşilor poate fi acceptat şi unul de 2 centimetri. Dacă aveţi un tiv foarte mic, probabil vă uitaţi la un articol de calitate slabă.

Ţesătura prea elastică

O ţesătură de calitate îşi va păstra întotdeauna forma. Dacă la un simplu test, ţesătura îşi pierde forma, vă uitaţi la un produc de calitate îndoielnică.

Asiguraţi-vă că lungimea fermoarul este corectă

Ambele părţi ale fermoarellor de la rochii, fuste sau orice alt produs vestimentar trebuie să fie egale în lungime. Acestea nu trebuie să aibă o grosime mai mare decât cea a ţesăturii, iar culoarea trebuie să fie aceeaşi.

Acordaţi atenţie etichetei

Ţesăturile naturale, cum ar fi bumbacul, mătasea şi lâna, sunt puternice şi mai durabile decât cele sintetice. Cu toate acestea, articolele din bumbac 100% se pot micşora rapid după spălare. De aceea este o idee bună să alegeţi haine cu un plus (5-30%) de vâscoză, poliester, nailon etc.

Asiguraţi-vă că nu există cusături în culori diferite

Examinaţi culorile cusăturilor. Dacă acestea nu se potrivesc materielului, este un semn clar că articolul a fost făcut în grabă. Cel mai probabil cantitatea a fost prioritatea, nu calitatea.

Verificaţi nasturii şi butonierele

Atunci când producătorii fac un articol de calitate scăzută, adesea nu acordă atenţie detaliilor mici. De aceea ar trebui să examinaţi nasturii şi butonierele înainte de a cumpăra un articol vestimentar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: