Cum putem lucra mai eficient în weekenduri

Cum putem lucra mai eficient în weekenduri

Cum putem lucra mai eficient în weekenduri. FOTO: Shutterstock.

Chiar dacă un program de lucru obişnuit se rezumă la primele cinci zile din săptămână, tot mai mulţi dintre angajaţi lucrează şi în weekend. De obicei, sarcinile primite la sfărşit de săptămână se pot dovedi mai dificil de îndeplinit, însă câteva sfaturi din partea specialiştilor vă pot ajuta să aveţi un weekend chiar mai productiv decat v-aţi fi aşteptat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stresul provocat de locul de muncă, indiferent de domeniu, este unul dintre factorii care ne împiedică să ne concetrăm suficient de mult la sarcinile pe care le avem, dar tot acesta este responsabil şi pentru incapacitatea noastră de a ne odihni după o zi de lucru, notează Huffington Post.

Studiile demonstrează ca mai bine de 8 americani din 10 sunt stresaţi în legătură cu locul lor de muncă, neavând timpul necesar pentru relaxare. De asemenea, aproape 81% dintre angajaţii americani îşi verifică e-mailul în weekenduri, iar circa 55% îşi accesează căsuţa poştală electronică după ora 23.00.

Cifrele atrag atenţia, potrivit specialiştilor, asupra faptului că tindem mai degrabă să amestecăm timpul în care ar trebui să ne relaxăm cu munca, şi viceversa. Pe de-o parte, nu suntem atenţi suficient de mult la serviciu din cauza telefoanelor, e-mailurilor şi a reţelelor sociale, iar pe de altă parte, atunci când ar trebui mai degrabă să ne relaxam, ajungem să ne ocupăm de activităţi pe care ar trebui să le facem la locul de muncă.

Laura Vanderkam, autoarea cărţii „168 Hours”, dedicată modalităţilor prin care fiecare om îşi poate organiza mai bine activităţile pe parcursul unei zile, declară pentru Huffington Post ca „în intervalul 6.00 seara, vineri, momentul în care terminăm lucrul, şi până la 6.00 dimineaţa, luni, atunci când revenim la serviciu, este suficient timp pentru a ne organiza activităţi de relaxare, dar şi pentru a lucra, în cazul în suntem nevoiţi.

Cum putem lucra mai eficient în weekenduri? Specialiştii ne recomandă să urmăm câteva sfaturi:

Dacă trebuie neapărat să lucrăm sâmbăta şi duminica, este important să dedicăm o oră sau două activităţilor pe care trebuie să le îndeplinim, apoi să păstram restul timpului pentru relaxare.

De asemenea, jumătăţile de măsură nu ne pot ajuta să avem un weekend bine organizat. În momentul în care lucrăm, trebuie să ne dedicăm toată atenţia acelei activităţi. La fel, atunci când dorim să ne relaxăm, trebuie să întrerupem orice sarcină de serviciu.

Chiar dacă poate părea puţin ciudat, specialiştii recomandă ca activităţile dedicate serviciului să fie realizate, de preferat, duminica seara. Altfel, dacă vom lucra sâmbătă sau duminică dimineaţă, vom avea cele mai mari şanse să ne petrecem întreaga zi muncind. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările