Cum putem diminua pofta de mâncare provocată de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă surprindenţi mâncând când stresul scapă de sub control, atunci nu este vorba de foame. Nutriţionoştii atrag atenţia asupra supraalimentării cauzate de stres, enumerând câteva măsuri care pot readuce echilibrul în organism.

Cel mai comun răspuns al oamenilor la stres este consumul de mâncare nesănătoasă. Nutriţioniştii susţin că ceea ce poate fi liniştitor în acel moment ne poate face mult rău pe termen lung, specialiştii atrăgând atenţia asupra celor mai nocive alimente:

Nu beţi cofeină sau alcool când sunteţi stresat. Acestea vă pot intensifica starea de anxietatea. În plus, adaosul de zahăr creşte numărul de calorii care duce la surplusul de kilograme şi alte probleme de sănătate.

Beţi multă apă pe parcursul zilei. Acest lucru poate ajuta la calmarea durerilor de stomac şi la susţinerea unui sistem digestiv sănătos.

Păstraţi-vă stabil nivelul de zahăr din sânge consumând cinci mese mici, nutritive, în loc de trei mese principale.  Concentraţi-vă opţiunile de fibre superioare, legume şi nuci.

Asiguraţi-vă că mesele sau gustările dvs. conţin acizi graşi Omega-3. Includeţi în dietă somon şi seminţe de in, seminţe de chia sau soia. Acestea poat ajuta la scăderea inflamaţiei în organism şi la eliminarea stresului.

Includeţi în dietă alimente bogate în magneziu. Acestea ajută la relaxarea muşchilor şi alungă senzaţia de oboseală. Printre cele mai bune alegeri se numără cerealele integrale, legumele, nucile şi seminţele.

Mai presus de toate, fiţi conştienţi de obiceiurile alimentare. Dacă vă surprindenţi mâncând atunci când stresul scapă de sub control, începeţi prin a vă limita la porţii mici şi încercaţi să reduceţi ritmul alert, bucurându-vă de gust şi textură. Apoi, mergeţi la o plimbare sau meditaţi, ambele s-au dovedit a fi cele mai sănătoase modalităţi de diminuare a stresului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite