Cum oprim invazia reclamelor de pe internet

Cum oprim invazia reclamelor de pe internet

Navigarea printre reclamele de pe site-uri poate deveni motiv de enervare

Majoritatea site-urilor au incoroporate reclame pe care utilizatorii le consideră deranjante, aşa numitele „popup" şi deşi toate browserele de internet au incorporate servicii şi software-uri care le blochează, de multe ori acestea nu sunt suficiente. Cu toate acestea, fiecare browser poate fi îmbunătăţit cu ajutorul unor programe suplimentare care să facă navigarea pe internet mai fluidă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai popular browser de pe piaţă în momentul de faţă rămâne Internet Explorer. Acesta nu este recunoscut ca cel mai sigur navigator de internet, dar cu toate acestea poate fi ajutat de mai multe programe. Google oferă un toolbar, care poate fi instalat şi vizualizat în bara de unelte a lui Explorer. Pe lângă blocarea reclamelor, Google Toolbar monitorizează şi numărul reclamelor blocate. Setările pot fi schimbate, iar unele site-uri pot fi lăsate libere, deoarece funcţionează pe principiul popup-urilor. Problema care poate apărea aici şi nu numai este faptul că atunci când se încearcă deschiderea unor pagini separate, acestea pot fi blocate.

Pentru IE şi Yahoo pune la dispoziţie un toolbar sau se pot face setări din interiorul sistemului de operare Windows din meniul Internet Options - Settings. Setarea automată este blocarea popup-urilor, iar unele site-uri pot fi scutite de la această interdicţie.

Mozilla Firefox

Şi Mozilla Firefox ân varianta standard este dotat cu un gardian împotriva reclamelor nedorite. Din meniul Options - Web Features utilizatorii pot accesa setările de siguranţă. Pe lângă blocarea reclamelor, utilizatorii pot să debifeze programele adiţionale pe care le instalează unele site-uri.

Însă toate browserele nu au nişte setări de siguranţă foarte dezvoltate, fiind realizate şi pentru a ajuta site-urile să crească şi să funcţioneze cu ajutorul reclamelor. De pe magazinul de aplicaţii al Mozilla Firefox, https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/, utilizatorii pot descărca AdBlock Plus, de altfel cel mai popular gardian digital de pe piaţă, care este folosit de peste 13 milioane de utilizatori. În filmuleţul de mai jos este explicat modul de instalare şi de funcţionare al softului.

Google Chrome

Browserul de la Google este considerat cel mai sigur şi mai rapid de pe piaţă, iar anul acesta a urcat pe locul doi în clasamentul descărcărilor, după bătrânul Internet Explorer. Însă şi acesta poate fi îmbunătăţit uşor.

AdBlock funcţionează şi pe Chrome, fiind descărcat de peste un milion de utilizatori. De asemenea şi varianta AdBlock Plus este disponibilă pe magazinul online de aplicaţii https://chrome.google.com/webstore#category/popular. Totul este gratuit. AdBlock opreşte automat orice reclamă din interiorul site-urilor, filmuleţelor, reclamele flash sau cele text.

Alte soluţii

Dacă aceste soluţii nu sunt destule, iar utilizatorii mai au încă probleme cu reclamele de pe anumite site-uri, siguranţa şi relaxarea pot fi îmbunătăţite cu ajutorul unui program antivirus perfromant, care blochează automat reclamele. Evident, calculatorul va merge mai lent, dacă nu are o configuraţie performantă, dar orice program deschis are un preţ de plătit în viteza computerului.

Norton AntiVirus are un popup blocker setat automat, dar înainte de a-l seta automat utilizatorii ar trebui să deconecteze Firewall-ul. Şi cel de la Norton, dar şi pe cel deschis automat de sistemul Windows. Deşi este recomandat de către producători, Firewall-ul devine o problemă în momentul când se încearcă legarea la o reţea wireless pe care o va respinge de cele mai multe ori.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările