Cum să obţii ceea ce-ţi doreşti în timpul unui întâlniri: cele mai eficiente trucuri folosite de oamenii de succes

Cum să obţii ceea ce-ţi doreşti în timpul unui
întâlniri: cele mai eficiente trucuri folosite de oamenii de succes

Trucuri folosite de oamenii de succes în timpul unei întâlniri. FOTO Arhivă

Fie că urmează să mergi la un interviu, o şedinţă sau o întâlnire de afaceri, pentru a-ţi asigura succesul trebuie să ţii cont de câteva reguli simple care pot schimba radical modul în care interlocutorul te va percepe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei pe care îi vei întâlni în timpul vieţii vor avea un impact major în modul în care vei învăţa să interacţionezi pe viitor cu oamenii din jurul tău, fie că este vorba de prieteni, partener de afaceri sau persoana iubită. 

Ţine cont de faptul că niciodată nu se ştie ce roluri vor juca oamenii pe care urmează să îi întâlneşti. Site-ul „Bright Side“ a realizat lista lucrurilor de care trebuie să ţii cont atunci când mergi la o întâlnire cu persoane pe care nu le cunoşti:

Fac câteva cercetări înainte de a merge la întâlnire

Înainte de a merge la o întâlnire, încercaţi să faceţi un efort şi să aflaţi câteva informaţii despre experienţa profesională şi interesele persoanale ale interlocutorului. Acest lucru va schimba în mod pozitiv percepţia celeilalte persoane, iar întâlnirea va fi mai productivă. Oamenii de succes nu neglijează această regulă simplă.

Se pregătesc pentru contextual reuniunii

Fie că este o întâlnire formală sau nu, o discuţie cu un nou furnizor sau un interviu de angajare (indiferent de care parte a mesei vă aflaţi), trebuie să fiţi mereu pregătit. Gândiţi-vă la întrebările sau răspunsurile pe care trebuie să le oferiţi şi anticipaţi potenţialele informaţii de care veţi avea nevoie. Nu te limita să vezi doar  o parte a conversaţiei şi încearcă să intuieşti şi scopurilor sau intenţiile celeilalte persoane. Încearcă să fii flexibil şi deschis în timpul conversaţiei.

Ţine cont de faptul că nimeni nu se simte confortabil în timpul unei întâlniri 

Dacă este o primă dată când mergeţi la o întâlnire de afaceri cu oameni pe care nu îi cunoaşteţi, ţineţi cont de faptul că foarte puţini dintre aceştia se simt confortabil când vorbesc cu o persoană necunoscută. Frica privind primele impresii pe care le faceţi şi teama de a scăpa din vedere ceva foarte important se află de ambele părţi. Amintiţi-vă că şi cealaltă persoană experimentează aceleaşi temeri ca şi voi, iar acest lucru vă va ajuta să uitaţi de emoţiile care vă încearcă.

Un zâmbet prietenos este cel mai potrivit accesoriu

Zâmbetul în timpul unei întâlniri este cel mai bun sfat de care poţi ţine cont. Dar nu orice fel de zâmbet. Dacă se va citi pe faţa ta nesiguranţă şi falsitate, efectele pot fi contrare celor scontate. Oferă un zâmbet din toată inima, fii sincer şi bucură-te de şansa de a cunoaşte persoane noi.   

Priveşte interlocutorul în ochi

Privitul în ochii interlocutorului arată că eşti o persoană sinceră, deschisă şi curajoasă. Persoanele care coboară privirea pot ridica suspiciuni. Totuşi, nu exagera stânjenind interlocutorul în acest fel. În cazul în care nu poţi învăţa acest lucru în timp util, urmăreşte-i interlocutorului gesturile, postura, şi intonaţie, şi imită-l în timpul conversaţiei. Acest lucru îi va crea sentimentul de familiaritate, iar întâlnirea va fi una productivă.

Respectă regulile culturale ale salutului

Obiceiurile şi ritualurile în ceea ce priveşte salutul sunt adesea diferite de la ţară la ţară. Dacă urmează să stabiliţi o întâlnire, regulile culturale sunt extrem de importante. Se poate întâmpla să constaţi că un comportament social considerat normal în ţara ta poate fi o jignire într-o altă cultură. Desigur, străinii sunt conştienţi de diferenţele culturale, dar dacă vă salutaţi oaspeţii în mod corespunzător, şansele unei bune negocieri vor creşte.

Ţine cont şi de interesele celorlalţi

Dacă vei învăţa să te concentrezi pe nevoile, interesele şi confortul persoanelor cu care interacţionezi, vei începe să vorbeşti pe limba pe care ei o înţeleg. Asta nu înseamnă că trebuie să uiţi de propriile beneficii, însă înţelegerea intereselor celor din jur te va ajuta să obţii mai uşor ce îţi doreşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: