Cum să eviţi arsurile la plajă. 7 sfaturi pentru un bronz fără riscuri

Cum să eviţi arsurile la plajă. 7 sfaturi pentru un bronz fără riscuri

FOTO Ovidiu Oprea

Vara cei mai mulţi oameni aleg să meargă la mare sau în zonele unde sunt lacuri sau ape curgătoare. Fetele şi femeile ţintesc spre un bronz uniform şi frumos, dar vor şi să evite arsurile. Dr. Tudor Ciuhodaru medic primar urgenţe şi membru în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, ne dă câteva ponturi care ne pot salva de la arsurile solare.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, în cicluri de 20 de minute, câte 5 minute pentru fiecare parte a corpului, evitând intervalul orar 10-16.

2. Dacă sunteţi la piscină sau la mare e bine de ştiut că apa amplifică efectul radiaţiilor solare iar senzaţia de confort termic nu vă protejează de arsuri.

3. Aplicaţi în mod repetat loţiunile de plajă pentru a asigura un ecran protector. Formula ”este bine puţin mai mult decât ar trebui” este cea care vă asigură că veţi beneficia de factorul de protecţie care este menţionat pe etichetă.

Articolul integral poate fi citit pe Click!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările