Cum economiseşti bani fără să renunţi la lucrurile care îţi plac

Cum economiseşti bani fără să renunţi la lucrurile care îţi plac

Cum economiseşti bani fără să renunţi la lucrurile care îţi plac

În ziua de azi, cu toţii ne dorim să avem cât mai mulţi bani. Pentru unii, acest lucru este greu deoarece trebuie să renunţe la micile plăceri personale. Dar dacă te-am învăţa cum economiseşti bani fără să renunţi la lucrurile care îţi plac?

Ştiri pe aceeaşi temă

Azi vorbim despre economii. Şi despre modul în care poţi rămâne cu bani în buzunar şi dacă îţi faci toate poftele. În ziua de azi, bugetul trebuie să fie strict şi calculat, lună de lună. Sunt trucuri geniale pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să îţi umpli conturile de economii! Doar aşa poţi pune bani la ciorap.
 

Cum economiseşti bani

 

6. Metoda 20/80

 
Utilizarea acestui plan implică faptul că sunteţi gata să faceţi următoarele:
 
  • Plătiţi toate datoriile şi împrumuturile bancare.
  • Investiţi într-o afacere sau economisiţi aproximativ 20% din salariul dvs. lunar. Sunt banii pe care nu-i poţi cheltui, DELOC!
  • Cheltuiţi restul de 80% din salariul dvs. în orice fel doriţi.
 
Trebuie să vă amintiţi că întâi economisiţi, apoi cheltuiţi. Dacă 20% este prea mare, începeţi cu 10% sau cu cel puţin 5%. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltaţi un obicei şi să creaţi un fond de economii.
 

5. Metoda 60/10/10/10/10

 
Această metodă funcţionează astfel:
 
  • 60% pentru cheltuielile principale,
  • 10% pentru pensionare,
  • 10% pentru achiziţiile pe termen lung,
  • 10% pentru cheltuieli rare,
  • 10% pentru divertisment.
 
Principalele cheltuieli sunt: alimente, utilităţi, transport şi îmbrăcăminte. O maşină, o renovare a casei sau achitarea datoriilor aparţin toate achiziţiilor pe termen lung. Cheltuielile rare sunt: repararea maşinii, vizitarea unui medic sau daruri scumpe. Dacă aveţi o datorie mare, redirecţionaţi cei 10% pentru pensionare spre ea, până când o achitaţi.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: