Cum ne distrugem creierul zilnic: de ce nu trebuie să ne acoperim capul în timpul somnului şi cât trebuie să mâncăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii îşi distrug creierul prin obiceiuri zilnice FOTO Arhivă
Oamenii îşi distrug creierul prin obiceiuri zilnice FOTO Arhivă

Propriile obiceiuri îţi distrug creierul, iar vestea proastă este că le faci zilnic fără să îţi dai seama de consecinţele lor. Fie că eşti obosit, nu te poţi concentra sau uiţi diverse lucruri, toate se datorează obiceiurile nesănătoase.

Deşi ştim că buna fucţionare a creierului este una din cele mai importante funcţii ale organismului, în fiecare zi oamenii fac lucruri care compromit capacitatea acestuia, scrie stuff.co.nz. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atenţionat cu privire la modurile în care oamenii îşi pot distruge creierul, prin obiceiuri zilnce. 

Sărind peste micul dejun

Creierul are nevoie de mâncare, pentru că o foloseşte drept combustibil. Sărind peste micul dejun, oamenii flămânzesc creierul de energie, ceea ce îi poate afecta pe termen lung.

Dormitul insuficient

Creierul produce noi celule în timpul somnului, aşa că, dacă nu dormim suficient de mult, el nu va putea funcţiona în mod corespunzător. 

Învelirea capului în timpul somnului

Dacă aveţi obiceiul de a dormi cu o perna pe cap sau vă acoperiţi faţa cu braţele, este timpul să vă opriţi. Aceste obiceiuri reduc nivelul de oxigen în timpul somnului, resursă de care creierul are nevoie pentru a putea funcţiona.

Lipsa comunicării

În cazul în care nu îţi place să comunici sau să interacţionezi cu alte persoane, creierul se poate opri din procesul de dezvoltare. Este nevoie de conexiune umană pentru a activa acest organ important al corpului.

Consumul excesiv de  zahăr

Marea majoritate a elementelor procesate pe care le găsim la supermarket conţin zahăr. Toate acestea pot duce la malnutriţie şi pot face, de asemenea, o sarcină dificilă pentru corp, care încearcă să absoarbă nutrienţii benefici.

Mâncatul prea mult

Dacă mănânci zilnic mai mult decât corpul are nevoie, acest obicei îţi poate cauza probleme, cum ar fi creşterea în greutate, probleme digestive (balonare sau sindromul de colon iritabil), dar şi „îmbătrânirea“ neuronilor din creier.

Fumatul

Unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care le puteţi face împotriva propriului creier este fumatul. În afară de problemele de care deja se ştie, cum ar fi cancerul şi emfizemul pulmonar, acesi viciu poate duce la o contracţie a creierului sau chiar la demenţă.

Poluarea

În cazul în care locuiţi într-o zonă de poluare, creierul nu poate obţine o cantitate suficientă de oxigen curat pentru a funcţiona eficient. Pentru a vă ajuta creierul, aţi putea încerca purificarea aerului din casă, mersul cât mai des în zonele de munte sau în mediul rural, pentru a vă bucura de aer curat în mod regulat.

Lipsa odihnei

Suntem cu toţii ocupaţi, dar nu este recoamnadat să mergi la muncă atunci când nu te simţi în stare. A fi epuizat este un semn clar că trebuie să te odihneşti pentru a te recupera. În caz contrar, acest lucru poate duce la deteriorarea creierului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite