Cum arată iahtul de 108 metri lungime, cu grădină şi piscină care se formează din apa mării FOTO VIDEO

Cum arată iahtul de 108 metri lungime, cu grădină şi piscină care se formează din apa mării FOTO VIDEO

”Piscina naturală” se formează atunci când o platformă este scufundată automat în apa mării sau oceanului, pentru ca spaţiul desemnat în acest scop să fie inundat.FOTO Business Insider

O companie norvegiană a dezvăluit proiectul unei ambarcaţiuni de lux spectaculoase, destinată bogătaşilor lumii, care are 108 metri lungime, propria grădină şi o piscină care se formează atunci când îşi doreşte proprietarul, din apa mării sau oceanului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studioul norvegian Hareide Design din Norvegia a prezentat conceptul unui iaht de lux dotat cu grădină şi două piscine: una clasică şi cealaltă care se formează atunci când o platformă este scufundată automat în apa mării sau oceanului, pentru ca spaţiul desemnat în acest scop să fie inundat.

Realizatorii conceptului minimalist au dorit ca iahtul să facă legătura cu natura cât mai evidentă, motiv pentru care au gândit „piscina naturală”, la fel şi spaţiul verde amenajat, unde se poate face plajă în iarbă. 

Iahtul este dotat şi cu panouri solare pe o suprafaţă de 278 de metri pătraţi care pot furniza suficientă energie pentru ca iahtul să se deplaseze cu viteză mică. De asemenea, iahtul are mai mulţi pereţi transparenţi, care oferă privelişti impresionante, şi un heliport.

FOTO Business Insider

FOTO Business Insider

„Mega-iahturile realizate în ziua de azi sunt adesea gândite să semene cu nişte hoteluri de lux plutitoare, cu interioare bazate pe o opulenţă clasică. Noi am încercat să schimbăm viziunea, pentru ca frumuseţea naturii să poată fi experimentată cât mai direct şi pentru a fi observate schimbările care survin în permannenţă în mediul înconjurător”, a explicat Einar Hareide, fondatorul Hareide Design, conform Business Insider.

FOTO Business Insider

FOTO Business Insider


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările