Cum arată „corpul ideal“ al femeilor din 18 ţări: proiectul inedit a inclus şi România FOTO

Cum arată „corpul ideal“ al femeilor din 18 ţări: proiectul inedit a inclus şi România FOTO

Mădălina Ghenea este considerată la nivel mondial una dintre cele mai frumoase românce FOTO AP

Ce înseamnă „un corp perfect“? Depinde pe cine întrebi şi din ce parte a lumii provine persoana respectivă. Un experiment inedit, la care au luat parte designeri din 18 ţări, printre care şi România, prezintă idealul frumuseţii specific regiunii din care sunt originari.

Ştiri pe aceeaşi temă

O companie farmaceutică din Marea Britanie a realizat un proiect intitulat „Perceptions Of Perfection“ în cadrul căruia 18 designeri au fost rugaţi să prelucreze în Photoshop imaginea aceleaşi femei astfel încât să reflecte standardele de frumuseţe ale ţărilor din care provin, scrie „Huffington Post“.

„Percepţiile legate de frumuseţe şi perfecţiune la scară largă sunt marcate de un profund impact cultural. Scopul acestui proiect este să înţelegem mai bine standardele de frumuseţe nerealiste, dar şi pentru a vedea modul în care diferă astfel de presiuni în jurul lumii“, au explicat iniţiatorii proiectului.

Unele imagini au fost uşor modificate, în timp ce în altele este greu de recunoscut modelul original. Fotografiile din China şi Italia au fost prelucrate dramatic, astfel încât femeia să aibă picioarele şi braţele extrem de subţiri, în timp ce imaginile din Columbia, Mexic şi Peru reflectă standardele tradiţionale de frumuseţe, cu forme voluptoase şi talii subţiri sau sâni mari şi şolduri curbate. 

Imaginea originală:

Imaginile prelucrate în Photoshop


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările