Cum îţi alegi parfumul în funcţie de sezon: vară, toamnă, iarnă şi primăvara

Cum îţi alegi parfumul în funcţie de sezon: vară, toamnă, iarnă şi primăvara

FOTO Shutterstock

Aşa cum Vivaldi a creat celebrele „Anotimpuri” inspirându-se din natură, la fel şi parfumierii au asortat nuanţele ţinând cont de caracteristicile fiecărui sezon în parte. Rezultatul obţinut? Fiecare anotimp are parfumul său potrivit. Iată, în continuare care sunt acestea:

Toamna

Dacă priveşti caracteristicile acestui sezon, îţi dai seama şi care este tipul de arome pe care merită să îl alegi în această perioadă. Culorile calde, serile liniştite şi relaxante, frunzele care se desprind de copaci şi temperatura care face trecerea de la foarte cald la frig, toate acestea sunt reflectate şi în aspectele care conturează parfumul. Astfel, un parfum de toamnă îl recunoşti după:

  • aromele cu tentă lemnoasă (de exemplu lemnul de santal);
  • notele calde de mosc;
  • notele de ylang-ylang, lamaie, coriandru, iris;
  • aromele de patchouli, vetiver sau lichen.

Intense, senzuale şi elegante - cu astfel de nuanţe calde, parfumul tău va reuşi să îţi creeze bună dispoziţie, chiar şi sub ploile reci de toamnă.

Iarna

Se ştie deja că parfumurile de iarnă sunt mai pregnante decât celelalte tipuri, tocmai pentru că mirosul lor trebuie să treacă prin haine. Drept urmare, la fel de importantă este şi cantitatea cu care te dai. Trebuie să fie suficientă şi în acelaşi timp subtilă, astfel încât atunci când cineva se apropie de tine, să nu aibă senzaţia că se află într-o parfumerie din mall. În plus, datorită temperaturilor scăzute, iarna parfumurile rezistă mai mult.

Ce arome sunt recomandate în acest sezon? Îţi dai seama uşor dacă te gândeşti la sărbătorile de iarnă şi la nuanţele pe care le inspiră. Un parfum oriental cu note de scorţişoară, vanilie, mirodenii, coriandru sau bergamotă este ideal pentru serile răcoroase de iarnă.

Primăvara

La fel ca şi cel de toamnă, parfumul de primăvară trebuie să reflecte echilibrul între aromele fresh, de vară şi cele dense, specifice nuanţelor de iarnă. Când te gândeşti la primăvară cu siguranţă îţi vin în minte acele imagini cu păduri verzi, copaci înfloriţi şi acea senzaţie fresh specifică lucrurilor care revin la viaţă. Dacă ar fi să exprimi toate acestea printr-un parfum, cum ai face? Producătorii de parfumuri au ales. Aromele florale, cele de citrice, notele clare şi proaspete, mentă, busuioc sau floare de portocal sunt potrivite să exprime bucuria acestui sezon.

Vara

Aşa cum probabil ştii deja, pe timpul verii, din cauza temperaturilor ridicate, parfumul se evaporă repede, în schimb se impregnează uşor în piele. Pentru a contrabalansa căldura specifică anotimpului, în acest sezon recomandate sunt parfumurile fresh, proaspete, răcoritoare care ne duc cu gândul la mare, vacanţe, călătorii şi la briza de pe litoral. În concluzie, notele cele mai potrivite pentru această perioadă sunt cele marine. Li se adaugă cele florale, cum sunt mimosa, trandafirul, iasomia, vanilia, tuberoza sau bujorul. Poţi alege şi tentele de pepene roşu, galben sau cele ale florilor de portocal.

Fiecare sezon aduce propriile sentimente. De multe ori, anotimpurile reuşesc să impregneze tot felul de emoţii doar prin aromele lor. La fel, şi parfumurile pot reflecta anumite stări, mai ales atunci când le alegi cu grijă, astfel încât să ţi se potrivească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: