Cum să îţi albeşti dinţii folosind produse naturale

Cum să îţi albeşti dinţii folosind produse naturale

O serie de produse naturale te pot ajuta să îţi albeşti dinţii FOTO „Bright Side“

Poţi să ai o dantură mai sănătoasă şi dinţi mai albi folosind produse naturale pe care le găseşti la tine în casă. Trebuie doar să ştii cum să le îmbini pentru un zâmbet de invidiat.

Foarte mulţi visează să aibă dinţi perfecţi şi albi, dar foarte puţini îndrăznesc să meargă la medicul stomatolog să încerce o albire profesionistă. Site-ul „Bright Side“ propune o serie de sfaturi şi trucuri de încercat acasă prin care să ai dinţii albi, dar fără să foloseşti produse dăunătoare, ci unele naturale. Desigur, trebuie reţinut că aceste proceduri nu trebuie să înlocuiască vizita la dentist. Aceste sfaturi te pot ajuta să îţi albeşti dinţii cu câteva tonuri, în timp ce gingiile vor fi protejate.

Pastă de dinţi făcută în casă

Amestecă o linguriţă de turmeric (curcuma) cu aceeaşi cantitate de ulei de nucă de cocos şi cu 2-3 picături de ului de mentă. Foloseşte acest amestec zilnic pe post de pastă de dinţi şi vei simţi că smalţul dinţilor este protejat, dinţii se albesc şi respiraţia este mereu proaspătă. 

Ulei de arbore de ceai

Dacă diluezi 5 picături de ulei de arbore de ceai într-un pahar umplut pe jumătate de cu apă şi îţi clăteşti gura cu acest conţinut în fiecare zi după ce te speli pe dinţi vei vedea rezultatele în doar câteva săptămâni. Pentru ca efectul să fie unul şi mai bun, curăţă dinţii doar cu picături de ulei o dată sau de două ori pe săptămână. 

Pastă de căpşuni

Ia o căpşună proaspătă şi zdrobeşte-o cu o lingură. Amestecă cu cea mai bună sare de mare, pe care să o sfărâmi fin, şi pune pasta rezultată pe o periuţă de dinţi, după care masează-ţi dinţii pentru câteva minute. Clăteşte-ţi gura foarte bine. Pentru a-ţi proteja smalţul dinţilor, este bine să nu faci acest proces mai des de două ori pe săptămână. 

Ulei de cocos

Pune-ţi puţin ulei de cocos pe dinţi înainte să îi periezi şi aşteaptă 15 - 20 de minute. După care periază-te cu pasta ta de dinţi. Repetă procesul de 2 sau 3 ori pe săptămână. 

Înălbire cu coaja de banană

Coaja de banană conţine substanţe care dizolvă placa dentară şi care ajută la menţinerea culorii dinţilor. Freacă interiorul coajei de dinţi pe ambele părţi şi aşteaptă între 5 şi 7 minute. Spală-te pe dinţi şi apoi clăteşte. Repetă cât de des poţi. 

Apă de gură de lămâie

Această apă de gură făcută în casă te va ajuta să îţi albeşti dinţii în mod treptat şi să ai o respiraţie proaspătă. Ai nevoie de ¾ suc de lămâie şi 1 parte de sare fină, amestecă cele două elemente şi clăteşte gura foarte bine după periere. Foloseşte această metodă de 2 sau de 3 ori pe săptămână. Avertisment! Nu folosi această apă de gură dacă ai inflamaţii la nivelul gurii. 

Frunze de busuioc

Pisează frunze proaspete de busuioc până se transmforă în pastă şi foloseşte compoziţia în mod regulat pe post de pastă de dinţi obişnuită. Vei avea dinţii mai albi şi mai sănătoşi. Poţi să o aplici pe dinţi pentru 5 - 10 minute după care să te speli normal. 

Aloe vera

Pentru a avea un zâmbet de invidiat foloseşte suc proaspăt de aloe vera sau gel natural din aloe vera. Freacă compoziţia de dinţi, după care foloseşte periuţa de dinţi şi clăteşte bine. Poţi să faci acest proces după fiecare spălare pe dinţi, iar în câteva săptămâno zambetul tău va fi strălucitor cu adevărat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: