Cum a ajuns Jägermeister băutura petrecăreţilor. De ce se credea că ar conţine sânge de căprioară, de ce are un cerb şi o cruce pe etichetă

Cum a ajuns Jägermeister băutura petrecăreţilor. De ce se credea că ar conţine sânge de căprioară, de ce are un cerb şi o cruce pe etichetă

Jägermeister, băutura preferată a petrecăreţilor FOTO Shutterstock

Înainte de pandemie, nu exista petrecere, festival, ieşire în club sau noapte pe plajă fără shoturi de Jägermeister, una dintre băuturile alcoolice preferate ale tinerilor. Inventată aproape acum un secol, băutura nu şi-a schimbat reţeta, iar în jurul ei circulă chiar şi un mit ciudat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jägermeister este o băutură alcoolică germană creată dintr-un amestec de peste 56 ierburi şi mirodenii (ghimbir, anason, lemn dulce, ginseng etc.), cu un conţinut alcoolic de 35%. Ierburile şi plantele sunt zdrobite, apoi macerate câteva zile într-o soluţie de apă cu alcool.

Lichidul rezultat e învechit în butoaie de stejar un an, apoi produsul final este obţinut din combinarea acestui lichid filtrat cu alcool, zahăr şi caramel. Reţeta nu s-a schimbat de acum peste 86 de ani, de când a fost inventată băutura şi, contrar legendelor, nu conţine sânge de căprioară.

Află aici de unde vine mitul sângelui de căprioară şi cum a ajuns lichiorul dintr-un simplu digstiv al clasei muncitoare din Germania băutura preferată a petrecăreţilor din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările