VIDEO Cum este afectată respiraţia în timpul purtării măştii. Demonstraţia practică a unui medic

VIDEO Cum este afectată respiraţia în timpul purtării măştii. Demonstraţia practică a unui medic

Joshua Wolrich

Un chirurg britanic a postat un videoclip pe internet în care face o demonstraţie practică, în timp ce este conectat la un aparat, despre ce se întâmplă cu respiraţia când porţi mască de protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un medic chirurg a îndemnat oamenii să „înceteze să găsească scuze” pentru a nu purta mască, demonstrând că măştile chirurgicale nu afectează nivelul de oxigen inspirat.

Medicul a postat un clip video pentru a-şi demonstra punctul de vedere, în care se conectează la o maşină care măsoară nivelul de oxigen şi precizează că orice rezultat între 94 şi 100 este „complet normal”.

„Nu am afecţiuni respiratorii, aşa că la mine se înregistrează în jur de 99 la sută”, a spus el.

 „ Acest dispozitiv de pe degetul meu măsoară saturaţia de oxigen din sânge şi pulsul. Numărul de aici arată saturaţia de oxigen. Între 94 şi 100 este normală. Nu am probleme respiratorii, aşa că la mine este în jur de 99. Numărul de jos arată pulsul, peste 100 este prea rapid şi al meu este rapid, pentru că trebuie să înregistrez acest videoclip.

Acum îmi voi pune o mască, e ceva ce fac în mod constant, dat fiind că sunt chirurg.Vă voi arăta că saturaţia oxigenului nu se schimbă. Măştile nu vă reduc nivelul de oxigen, este fals din punct de vedere medical”.

Medicul şi-a încheiat demonstraţia cu un îndemn către public: „Nu mai inventaţi lucruri! Nu mai ascultaţi oamenii care inventează lucruri şi nu mai transformaţi acest lucru într-o chestiune politică! Măştile vă protejează pe voi şi pe alţii. Dacă vi se spune să le purtaţi, purtaţi-le! Nu mai fiţi egoişti!”

 Din 24 iulie, masca devine obligatorie şi în magazinele şi supermarketurile din Anglia. Măsura este deja în vigoare în Scoţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: