Culoarea care creşte nivelul de încredere şi sex-appeal-ul, descoperită de cercetători

Culoarea care creşte nivelul de încredere
şi sex-appeal-ul,
descoperită de cercetători

Culoarea care creşte nivelul de încredere şi sex-appeal-ul. FOTO publicwords.com

Cercetătorii germani au descoperit culoarea care poate influenţa psihicul omului, dând senzaţia de putere, încredere  şi sex-appeal crescut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu recent publicat în Jurnalul European de Psihologie Socială a constatat că oamenii se simt mai atrăgători din punct de vedere fizic atunci când poartă culori deschise, scrie huffingtonpost.com.

Cercetătorii din Germania au observat comportamentul a 180 de studenţi, în timp ce purtau cămăşi roşii sau albastre. Au fost duşi în camere mici, care conţineau oglinzi pentru a-şi observa propriile reflecţii. De asemenea, au făcut un experiment în care subiecţii şi-au făcut fotografii în loc să se uite în oglindă.

Voluntarii studiului au fost rugaţi să completeze un sondaj care includeau întrebări despre cât de atrăgători s-au simţit. Cercetatorii le-au spus participantilor că studiul este realizat pentru a determina dacă s-ar putea prezice anumite trasaturi de personalitate bazate pe caracteristici faciale.

Roşu, culoarea care oferă încredere şi putere

Cei care purtau roşu s-au evaluat ca fiind mai încrezători şi extrem de atrăgători în comparaţie cu ceilalţi. De asemenea, ei au simţit că inclusiv sex-appeal-ul le-a crescut.

Există însă şi unele excepţii, aşa-numitul „efect roşu“ poate să nu funcţioneze la persoanele mult prea timide care nu iubesc să fie în centrul atenţiei.

„Trebuie să investigăm dacă şi cum interacţionează caracteristicile de personalitate cu efectul roşu“, a declarat autorul studiului Anne Berthold, cercetător la Universitatea din Zurich, pentru PsyPost. „De asemenea, este posibil ca efectul să dispară atunci când cineva poartă roşu în fiecare zi“.

Nuanţele care atrag atenţia cresc sex-appeal-ul

Berthold a mai spus că este posibil să nu fie de fapt vorba doar de culoarea roşie care îi face pe oameni să se simtă mai atrăgători, ci de o nuanţă care atrage atenţia.

Un studiu din 2010 a constatat că femeile au văzut bărbaţii ca fiind mai atrăgători atunci când purtau roşu. Alte studii sugerează, de asemenea, că această culoare este asociată mental cu puterea. În plus, unele cercetări arată că privitul culorii albastre îi poate face pe oameni mai creativi, în timp ce roşul ne-ar ajuta să fim mai productivi.

citeste totul despre: