Cu baloanele peste Canalul Mânecii

Un american, pilot de meserie, a stabilit un nou record mondial vinerea trecută după ce a traversat Canalul Mânecii într-un scaun purtat de zeci de baloane cu heliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jonathan Trappe (36 de ani) a atârnat în aer timp de mai bine de patru ore, contând doar pe 54 de baloane cu heliu pentru a-şi duce la bun sfârşit călătoria de peste 35 de kilometri, începută de pe coasta britanică, din Dover până la Calais, pe partea franceză a Canalului.

Pe durata aventurii, Jonathan Trappe s-a înălţat până la o altitudine maximă de 2.250 de metri şi a atins o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră, informează „The Daily Mail".

„Zborul a fost incredibil, însă aterizarea, de groază. Sunt deosebit de mândru de performanţă", a declarat pilotul american care a fost nevoit să aterizeze pe un teren cultivat cu varză din cauza vântului care i-a schimbat traiectoria, spre surprinderea jandarmilor francezi.

Aceştia din urmă au renunţat să-l aresteze pe turistul care a aterizat pe teritoriul francez într-un mod neortodox întrucât americanul a făcut rost de autorizaţia de aterizare în Hexagon. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările