„Criminalii“ iubirii într-un cuplu: capcanele pe care trebuie să le evitaţi

„Criminalii“ iubirii într-un cuplu: capcanele pe care trebuie să le evitaţi

Aşteptările nerealiste şi lipsa încrederii se numără printre „criminalii“ iubirii FOTO 123RF

Dincolo de promisiunea „Te voi iubi până când moartea ne va despărţi!“, partenerii unui cuplu au de trecut numeroase teste impuse de timp. Oricât de îndrăgostiţi s-ar putea simţi la început, există motive care pot duce la dispariţia dragostei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragostea are de înfruntat testul timpului, dar nu numai. Fie că partenerii îşi schimbă priorităţile, şi-au stabilit aşteptări nerealiste sau intervin probleme precum infidelitatea, incompatibilitatea sau lipsa încrederii, numai adevărata iubire rezistă la nesfârşit, scrie lovepanky.com. Printre cele mai frecvente motive care duc la dispariţia dragostei sunt:

Aşteptările nerealiste

Atunci când cineva este îndrăgostit tinde să creeze o serie de aşteptări nerealiste de la relaţie. Amintiţi-vă că toate persoanejele din acele filme romantice pe care le-aţi urmărit sunt interpretate de actori. Partenerul dvs. este uman, predispus la slăbiciuni, prejudecăţi şi greşeli. Aceasta este frumuseţea dragostei adevărate, alegerea de a iubi pe cineva în ciuda tuturor vulnerabilităţilor.

Lipsa unei fundaţii solide

Când dragostea este construită pe temelia îndoielii şi a lipsei de sinceritate, nu va rezista în timp. Prietenia şi atracţia sexuală, oricât de puternice ar fi, nu pot reprezenta singura temelie a unei relaţii. Aveţi nevoie de încredere, respect şi onestitate. Perseverenţa vă poate ajuta să treceţi peste încercările timpului.

Nu a fost niciodată vorba de dragoste adevărată

Aţi auzit probabil multe poveştiri despre parteneri de cuplu care au ajuns să nu mai simtă dragoste unul pentru celălalt. Majoritatea oamenilor tind să vadă totul roz la începutul relaţiei. Conexiunea este la fel de trecătoare ca şi emoţia iniţială care a creat atracţia celor doi.

Trădare

Încrederea este un dar scump şi nu trebuie să vă aşteptaţi niciodată să-l primiţi. Cât de adevărat este că „Cine calcă strâmb o dată o va face şi a doua oaraă“ nu se ştie concret, dar adevărul este că atunci când cineva a fost înşelat, cu greu îşi va recăpăta încrederea în cel care l-a trădat. Astfel, dragostea moare încet, dar dureros.

Dragostea moare din cauza fricii

Nu este rău să capeţi sentimentul de apartenenţă, problema apare atunci când sfârşeşti prin a face lucruri iraţionale pentru a fi sigur că nu veţi fi părăsit. În acest mod, îţi veţi face partenerul să se simtă sufocat. Dacă îi invadezi spaţiul, nu îi vei lăsa libertatea de a-şi exprima dragostea.

Dezvoltarea partenerilor în ritmuri diferite

Anii tind să schimbe oamenii, indiferent cât de subtile pot fi schimbările. Partenerii implicaţi într-o relaţie sănătoasă permit anilor să-i ajute să dezvolte versiuni cât mai bune ale lor înşişi. Din păcate, există oameni care încearcă să scadă progresul partenerului pentru a se păstra la acelaşi nivel. Aceste acţiuni duc la împiedicarea creşterii relaţiei şi, evident, la stingerea dragostei.

Lipsa încrederii sau onestităţii

Fundaţia unei relaţii este încrederea. Când vă întrebaţi constant unde este şi ce face partenerul dvs., ceva nu este în regulă. Încrederea este ceea ce oferă linişte într-o relaţie, este fundaţia unui cuplu care va rezista în timp.

Incompatibilitate

Deşi este adevărat că diferenţele pot atrage, compatibilitatea este un factor decisiv într-o relaţie pe termen lung. Perioada de îndrăgosteală vă va ajuta să treceţi peste orice defecte pe care partenerul dvs. le-ar putea avea. Dar numai timpul vă va permite să vă deschideţi ochii spre adevăr şi, uneori, veţi descoperi că, indiferent de cât de mare părea dragostea la început, incompatibilitatea va duce la ruperea relaţiei.

citeste totul despre: