Cori Grămescu, despre ce trebuie să facem în vacanţă pentru a nu ne îngrăşa

Cori Grămescu, despre ce trebuie să facem în vacanţă pentru a nu ne îngrăşa

Cori Grămescu în studioul Adevărul Live

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie ne sfătuieşte cumsă gestionăm corect planul alimentar atunci când mergem în concediu fără a acumulakilograme în plus la întoarcerea din vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cori Grămescu este de părere că în vacanţă este absolut normal şi chiar recomandat să relaxăm alegerile alimentare, mai ales dacă suntem implicaţi într-un proces de slăbire. Pentru a reuşi să ne menţinem în timp este foarte benefic să ne permitem să ne bucurăm şi de alimente care nu sunt recomandate în dietele de slăbire. Însă trebuie să fim atenţi să nu facem excese dramatice. De exemplu, un obiectiv rezonabil şi realist este să ne menţinem greutatea în vacanţă, fără să ne restricţionam prea tare. 

„În vacanţă ar trebui să consumăm mâncare în preajma nivelului nostru energetic de menţinere, să avem majoritatea meselor sănătoase, cu mici trataţii din alimentele care ne plac. Ca reguli de bază, 8 din 10 mese ar trebui să fie sănătoase şi să consumăm legume, carne slabă şi eventual o felie de pâine sau un cartof copt, iar la 2 dintre mesele la care alegem să mâncăm fără a ne respecta planul sănătos de mese să optăm fie pentru o jumătate de desert, fie pentru o jumătate de porţie de pizza, paste sau ceva după care tânjim, pe lângă felul principal sănătos pe care trebuia sa îl mâncăm oricum.

De asemenea, este important să dăm atenţie şi momentului din zi când alegem aceste mici trataţii, iar ideal e sa optăm pentru masa de prânz sau una din gustările din prima parte a zilei”, ne sfătuieşte Cori Grămescu, fondatorul Yummdiet, prima aplicaţie de diete personalizate şi home workouts. 

În ceea ce priveşte consumul de alcool (despre care este cunoscut faptul că încetineşte procesul de slăbit), Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie spune că nu este o problemă dacă nu facem exces şi dacă bem apă. 

„Ar trebui să acompaniem fiecare pahar de alcool de 2-3 pahare de apă şi să fim moderaţi în alegerile noastre. Dacă bem un pahar de vin pe zi în vacanţă nu păţim absolut nimic şi putem urca până la 2-3 pahare, dacă dorim. Pentru perioade scurte de timp nu se întâmplă mare lucru, mai ales că obiectivul nostru ar trebui să fie ca în vacanţă să ne relaxăm, să experimentăm şi să ne menţinem greutatea. 

Un alt aspect la care trebuie să fim atenţi în concediul îl reprezintă modul în care ne evaluăm efortul fizic pe care îl facem în concediile active. Plimbările, înotul, mersul pe bicicletă într-un mod lejer nu intră în categoria activitate fizică de tip fitness şi nu pot compensa mesele cu un conţinut caloric ridicat.

„De obicei avem tendinţa să supraevaluam efortul fizic şi să subevaluam cât de mult mâncăm de fapt. Recomandarea mea ar fi ca în zilele în care avem activitate fizică susţinută să ne bucurăm de ceea ce vrem să mâncăm fără să ne preocupam de calorii, dar fără să alegem total iresponsabil. Este bine ca şi în zilele active să menţinem această proporţie de 8 la 10 , în care 20% din alimentele noastre dintr-o săptămână să fie din categoria „mănânc ce vreau”, dar fără să derapăm mai mult de atât, pentru că riscăm să ne întoarcem din concediu cu kilograme în plus. Flexibilitatea alimentara nu înseamnă exces alimentar, ci din contra, ne asigură că ne putem bucura de preparatele pe care le dorim fără să suportăm consecinţele kilogramelor nedorite”, a declarat Cori Grămescu. 

Mai jos redăm un nişte exemple concrete oferite de Cori Grămescu de ce ar trebui să conţină un plan de mese sănătoase:

Micul dejun: o omleta cu legume şi o felie de pâine sau o porţie de iaurt grecesc cu fructe

proaspete, fulgi de cereale integrale şi nuci 

Prânz: vita, raţă sau curcan cu legume şi un cartof copt sau puţin orez ori o felie de pâine 

Cina: peste, pui sau curcan împreună cu legume variate sau o salată mai consistentă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: