Combustibil auto din aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici lucrează la un proiect de aproximativ 1,6 milioane de euro care ar putea transforma dioxidul de carbon din aer în combustibil auto, potrivit „Science Daily“.

Proiectul îşi propune să dezvolte materiale poroase care pot absorbi gazele ce cauzează încălzirea globală şi să le transforme în combustibil auto sau în plastic printr-un proces pe bază de energie solară regenerabilă.

Luptă împotriva schimbărilor climatice

Cercetătorii, oameni de ştiinţă şi ingineri, speră ca în viitor materialele poroase să fie folosite astfel încât coşurile fabricilor să preia poluanţii din aer, reducând astfel efectele schimbărilor climatice.

„Este o provocare foarte mare, dar avem o echipă inter-disciplinară foarte puternică, formată din chimişti, ingineri-chimişti, biologi şi alţi analişti", spune profesorul doctor Frank Marken, de la Universitatea din Bath.

„Sperăm că folosirea energiei regenerabile pentru a recicla dioxidul de carbon va fi o modalitate eficientă de a reduce cantitatea existentă în atmosferă", adaugă profesorul doctor Petra Cameron, de la aceeaşi Universitate.

Potrivit colegului său David Fermin, de la Universitatea din Bristol, în acest moment nu există tehnologii la scară largă care să capteze şi să proceseze dioxidul de carbon din aer.

Acesta este destul de diluat în atmosferă şi reactivitatea sa chimică este foarte scăzută. Proiectul se află încă într-un stadiu incipient, dar cercetătorii spun că noua tehnologie ar putea face o diferenţă reală în lupta împotriva schimbărilor climatice. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite